Dileyene aşk, dileyene aksiyon

Bu hafta sonu sinema keyfi yapmak isteyen sanatseverler için 8 yeni film vizyona giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu hafta sonunu sevdikleriyle birlikte film izleyerek renklendirmek isteyen sanatseverlerin alternatifi bol: Büyük bütçeli “Çin Seddi”, yılın iddialı romantik filmlerinden “Aşıklar Şehri”, Aşık Veysel’in öyküsünü anlatan “Aşık”, ülkemizde ilk kez Filmekimi’nde gösterilen “Ben, Daniel Blake”, animasyon tarzındaki “Kurbağa Krallığı: Buz Macerası”, yerli komedi “Nasıl Yani?”, Bollywood'tan gelen "Baaghi: Asi ve Aşık" ve gerilim sevenlere hitap eden “Şeytanın Oğlu” haftanın yeni filmleri.

Damien Chazelle’in yönettiği ve Ryan Gosling, Emma Stone ve J. K. Simmons'ın oynadığı “Aşıklar Şehri”, hafta sonunu müzik ve romantizle doldurmak isteyenler için ideal bir film.

Trafiğin sıkışık olduğu bir gün, imkânsıza yakın olan hayallerine odaklanmış durumdaki Sebastian ve Mia, Los Angeles’da bir otobanda tanışıyorlar. Sebastian 21. yüzyılda insanların geleneksel caz müziğini umursamasını sağlamaya çalışıyor, Mia ise sadece bir oyuncu seçmesinde şansını denemek istiyor. Bu ilginç ikilinin kesişen yolları romantik bir öyküye gebe.
Hafta sonu vizyonunda iki yerli film var. İlki, Aşık Veysel’i beyazperdeye taşıyan “Aşık.” Bilal Babaoğlu’nun yönettiği filmde; Emirhan Kartal, Meltem Miraoğlu ve Yeliz Şatıroğlu oynuyor.

Genç Veysel’in "aşık" olma yolculuğunu anlatan film; yedi yaşında çiçek hastalığından kör olan Veysel’in Esma’ya deliler gibi sevdalanmasıyla başlıyor. Haftanın diğer yerli filmiyse Ayhan Özen’in yönettiği ve Aykut Elmas, Halil İbrahim Göker, Burak Kut ile Uğur Can Akgül'ün oynadığı “Nasıl Yani?” Filmde, dedelerine Da Vinci’den miras kalan “Mona Lisa” yı satıp zengin olmayı hayal eden Tahir, Osman ve Taci hayallerini biraz ertelemek zorunda kalıyor. Çünkü; başları yıllardır bu eserin peşinde olan mafya babası Köpekdiş Kemal ile belaya giriyor. Günümüz sinemasının en önemli isimlerinden Ken Loach'ın yeni yapıtı “Ben, Daniel Blake” de, Filmekimi gösterimlerinin ardından bu hafta sonu vizyona giriyor. Film, yaşadığı ciddi sağlık sorunları dolayısıyla çalışamayan marangoz Daniel Blake’in öyküsü. Paul Laverty’nin senaryosunu yazdığı filmin başrollerini Dave Johns ve Hayley Squires paylaşıyor. “Ben, Daniel Blake”, bu yıl Cannes Film Festivali büyük ödülü Altın Palmiye’nin sahibi oldu. Çocuklarıyla birlikte sinemaya gitmek isteyen sanatseverlerinse tek yeni alternatifi var: “Kurbağa Krallığı: Buz Macerası.” Peng Fei’nin yönettiği filmi Türkçe seslendirilmiş olarak izlemek mümkün.

Filmin rejisörü Zhang Yimou 

Fantastikle beslenen aksiyon filmlerinden hoşlanan sinemaseverler, bir süredir “Çin Seddi”ni merakla bekliyordu. Dünyanın en önemli tarihi eserlerinden birinin öyküsünü fantastik bir bakış açısıyla yoğuran film, başrolde “Jason Bourne” ile geniş bir hayran kitlesine ulaşan Matt Damon’ın yer alması ve yönetmen koltuğunda koreofili dövüş filmlerinin usta ismi Zhang Yimou’nun oturmasıyla da dikkat çekiyordu. İşte bu hafta sonu bekleyiş sona eriyor ve “Çin Seddi” vizyona giriyor. Jing Tian, Pedro Pascal ve Willem Dafoe’nun da rol aldığı filmde, Matt Damon, İsimsiz Düzen adıyla bilinen seçkin savaşçılardan oluşan gizli bir ordu tarafından esir alınan paralı asker olan William Garin rolünde. Garin ve arkadaşları, Kale Şehri denilen çok büyük bir askeri ileri karakolda, insanlığı bugüne kadar inşa edilmiş en büyük savunma yapılarından biri olan Çin Seddi’nin üstündeki doğaüstü güçlerden korumak üzere savaşıyorlar.