Dosso Dossi Fashion Show, bu yıl da neşeli ezgilerle taçlandı

Antalya’da 32 ülkeden 4 bin alıcının katılımıyla düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show, Ukraynalı şarkıcı Vera Brejneva ve Arash’ın şarkılarıyla bir sanat etkinliğine de dönüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

Antalya, geçen hafta modanın nabzının attığı merkezlerden biriydi. 32 ülkeden 4 bin alıcının katılımıyla gerçekleştirilen Dosso Dossi Fashion Show’u bu yıl ben de izleme imkânı buldum. Etkinliğin ekonomik boyutunu hafta içi gazetemizde okudunuz, ben de eğlenceli tarafından bahsedeceğim biraz size. Çünkü, iş ve tatili birleştiren konseptiyle tanınan fuarın, en önemli yönlerinden biri de eğlence.

Moda şovu, misafirlerini her yıl sevilen sanatçıların verdiği konserle de buluşturuyor. Bu yılın yıldızlarıysa Vera Brejneva ve Arash’tı. Katılımcıların konsere ilgisi epey yüksekti. Nasıl olmasın ki... Çeşitli dergilerin “En Seksi Kadın” anketlerinde defalarca zirveye yerleşen Ukrayna kökenli model, sunucu ve şarkıcı Brejneva, her şeyden önce dinleyicisiyle “göz teması” kurmayı iyi biliyor. “Mamoçka” şarkısı bizim kulüplerimizde de sık sık çalınan şarkıcı, güzelliğinin yanı sıra sahne hakimiyeti ve yetenekli dansçılarıyla da coşturdu o gece dinleyicilerini. Brejneva’nın epeyce ısıttığı sahnenin daha sonraki konuğuysa 2009’da Eurovision’a katılan Tahran doğumlu Arash’tı. Oryantal altyapılı, elektronikten beslenen müziğiyle beğeni toplayan Arash da kanını kaynattı dinleyicilerinin. Öyle ki fuarın katılımcıları hem dans edip hem cep telefonlarıyla kayıt yapacağım derken epey zorlandılar...

Akşamında bu konserlerle coştuğumuz açılış gününde, fuarı birlikte gezme olanağı bulduğum Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’la sohbet de ettik. Şirketine 1500’lerin başında yaşamış İtalyan ressam Giovanni di Niccolo de Luteri’nin müstear ismi “Dosso Dossi”yi ad olarak seçen Eraslan tam bir sanat, özellikle de resim tutkunu. Eşi İtalyan olan Eraslan, sanat uzmanı kayınpederinin de etkisiyle resim almaya başlamış ve bugün epey geniş bir İtalyan resmi koleksiyonu var. Yakında sanata olan tutkusunu ve koleksiyonunu kaleme alacağı bir kitap ve açacağı bir sergi aracılığıyla sanatseverlerle paylaşmayı planlıyor. Estetik duygusunu ve gözlem gücünü sonsuz geliştiren sanatın hepimiz için, özellikle de işadamları için vazgeçilmez olması gerektiğine inanıyor. Sergisini ve kitabını merakla bekliyorum.

SANATA TUTKUN BİR İŞADAMI

Doğubayazıt kökenli olan Hikmet Eraslan, sanatın hayatına kattığı artıları erken keşfeden ve tüm işlerine sanatın geliştirdiği estetik duygusu ve gözlem gücünü aktaran bir isim. Eraslan’ın yaşam öyküsü, Scala Yayıncılık tarafından, Özbey Men’in kaleminden “İyi ki Battım” adıyla 2014’te kitaplaştırılmıştı. Hikmet Bey’in kitabında, özellikle sanata dair fikirlerini anlattığı bölümleri keyifl e okudum.
DATE:24-12-16