"Eyvallah geçip giden yıllara eyvallah tükenmeyen umuda"

Zorlu PSM'nin Atlantis Yapım işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Vestel Gururla Yerli" konserlerinin konuğu Yeni Türkü'ydü. Grup, şarkılarını tüm salonla birlikte söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başlık, "yeni türküleri"nden "Eyvallah" tan. Şiirsever Yeni Türkü bu kez bu dizeleri kazıyacak ruhumuza. Kazıyacak diyorum, çünkü, geçen hafta Zorlu PSM'de gerçekleştirdikleri "Vestel Gururla Yerli Konserleri"nde şuna tanık oldum: Biz sevenleri, grubun "eski türküleri" ni en az Derya Köroğlu kadar iyi biliyoruz, hatta belki de daha iyi! 1979'da "Buğdayın Türküsü" çıktığından beri gözbebeğimiz olan topluluk, sanki daha da gençleşmiş, daha da "yeni"leşmiş çıktı o gece sahneye. Topluluğun ruhu Derya Köroğlu, ekibin gençlerinin ağabeyiydi ama, ben sahnede o gece en genç onu gördüm. Bir de ne gördüm biliyor musunuz: O sahnede yerinde duramadıkça, sevenlerinin de salona sığamadığını. "Gururla Yerli" sloganının içini en çok dolduracak ekiplerden biri olan Yeni Türkü, bütün klasiklerine yeni bir ruh üfl eyerek geçmişti yıllardan: Serdar Balçın fl ütüyle "Çember"e, Sezer Alemdar elektrogitarıyla "Deliler" e, Furkan Bilgi kemençesiyle "Olmasa Mektubun"a, Bahadır Tanvermiş davuluyla "Dönmek"e dokunmuş, yeni çağın nefesini de katmışlardı bu unutulmaz şarkılara. Köroğlu'dan sonra ekibin en eskisi olan Erkin Hadimoğlu da klavyesiyle hem eğlenerek, hem eğlendirerek eşlik etti arkadaşlarına bütün gece. Furkan Bilgi'nin uduyla söylediği eski İstanbul-yeni Yeni Türkü türküleri de pek şekerdi... Yeni şarkıları pek dinleyemedik o gece ama, klasiklerle bir kez daha anladık ki "Biz hâlâ yeşilmişik!"

SİZ DE DİNLEMEK İSTERSENİZ...

Grup 26 Kasım'da Zonguldak'ta, 29 Kasım'da Sabancı Gösteri Merkezi'nde. 26 Kasım "Vestel Gururla Yerli" konseriyse Athena'nın.