Farklı renkleriyle klasik müzik keyfi

İstanbul’da klasik müzik sevenleri birbiri ardına özel konserler bekliyor. Antalya’daysa bu yıl 18. kez düzenlenen Piyano Festivali, 1 Kasım’da açılıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Klasik müzikseverler, İstanbul’da önümüzdeki günlerde sevilen virtüözleri birbiri ardına dinleme olanağı bulurken, Antalya’da ise 18. kez düzenlenen Piyano Festivali’nin açılış konserini takip edebilecekler. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) “Cumhuriyet Bayramı Konseri”ni bu akşam verirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 29 Ekim’de özel bir konserle dinleyicilerin karşısına çıkacak. Salut Salon grubu yarın sanatseverlerle buluşurken, Enka’nın 31 Ekim’deki konukları Gülsin Onay ve Orkestra Akademik Başkent olacak. Antalya Piyano Festivali’nin 1 Kasım’daki açılışındaysa Manolo Carrasco sahne alacak.

İDSO, bu akşam, Denizbank sponsorluğunda Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahne alacak. “Cumhuriyet Bayramı Konseri” nde şef Cem’i Can Deliorman ve kemancı Tuncay Yılmaz dinleyicilerle buluşacak. Orkestra, ikinci yarıdaysa İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu’na eşlik edecek. İDOB’un Aydın Gün anısına vereceği “Cumhuriyet Dönemi Türk Bestecileri” konseriyse 29 Ekim’de, Süreyya Operası’nda gerçekleştirilecek. Turkcell Platinum’un ana sponsorluğunda Aya İrini’de gerçekleşen “Istanbul Night Flight” serisinin yarın akşamki konukları da Salut Salon olacak. Enka Oditoryum ise 31 Ekim’de Gülsin Onay ile Orkestra Akademik Başkent’i ağırlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Antalya Piyano Festivali’nin Antalya Kültür Merkezi'ndeki açılış gecesinin sanatçısıyla İspanyol fl amenko piyanisti Manolo Carrasco olacak.