İstanbul, klasik müzik rüzgârına hazır

Jose Carreras, “Veda Turnesi”yle ülkemize uğruyor... Birlikte bir Schubert albümü yapan piyanistler Marco Schiavo ve Sergio Marchegiani, İDSO’nun solistleri... “Parlayan Yıldızlar”da ise Selin Nardemir ve Muhammedjan Sharipov çalıyor. İşte haftanın konserleri...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul, bu hafta sonu ve gelecek hafta başında, klasik müzikseverlerin ilgisini çekecek konserlere birbiri ardına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yaşayan en önemli tenorlardan biri kabul edilen Jose Carreras’ın beklenen konseri 25 Mart Cumartesi akşamı gerçekleştirilirken, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) da 24 Mart Cuma akşamındaki konserinde uluslararası üne sahip piyanistler Marco Schiavo ve Sergio Marchegiani’ye eşlik ediyor. Klasik müzik dünyasında yarının yıldızı olacak isimlerle bugünden tanışmak isteyenlerse İş Sanat’ın “Parlayan Yıldızlar” serisi kapsamında genç sanatçılar çellist Selin Nardemir ve kemancı Muhammedjan Sharipov’u gelecek hafta dinleyebiliyor. Nardemir ve Shapirov’un konseri, 27 Mart Pazartesi akşamı. Müzikseverler, 25 Mart akşamı, “3 Tenors” grubunun ünlü ismi Jose Carreras’ın “Final World Tour” kapsamındaki Türkiye konseri için Ülker Sports Arena’da buluşuyor. Jübile turnesinde olan Carreras, İstanbul’a 73 Organizasyon ve Piu Entertainment organizasyonuyla geliyor. Huafon ana sponsorluğundaki konserde, tenora Simge Büyükedes eşlik ediyor. Sanatseverlerin saat 21.00’den itibaren dinleyebilecekleri konserde, İstanbul Senfoni Orkestrası’nın orkestra şefliğini Roberto Molinelli üstleniyor.

VE İDSO’NUN KONUKLARI...

İDSO ise “Denizbank Konserleri”nde bu hafta; Koray Sazlı, Mozart ve Çaykovski’nin eserlerinden oluşan bir repertuarla klasik müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Fulya Sanat'ta, 24 Mart akşamı gerçekleşecek konserin iki piyanist konuğu var: Marco Schiavo ve Sergio Marchegiani. Birlikte “Schubert for Two” başlıklı bir albüm yapan piyanistlerin solist olarak katılacağı konserde orkestrayı Can Okan yönetiyor. İDSO DenizBank Klasik Müzik Konseri’nin repertuarındaysa; Koray Sazlı’nın “Anısı’na”, Mozart’ın “İki Piyano ve Orkestra için Konçerto, KV 365” ve Çaykovski’nin “Kuğu Gölü Bale Süiti OP.20” başlıklı eserleri yer alıyor.

ONLAR DA YARININ YILDIZLARI: NARDEMİR VE SHAPIROV

İş Sanat’ın klasikleşmiş serilerinden “Parlayan Yıldızlar”, yeni yetenekleri dinleyicilere tanıtmaya devam ediyor. Millî Reasürans’ta düzenlenen serinin mart ayındaki konukları; 1993 doğumlu çellist Selin Nardemir ve 1994 doğumlu kemancı Muhammedjan Sharipov. Ücretsiz olarak saat 20.30’dan itibaren gerçekleştirilecek olan konserin repertuarında; Paradis, Goens, Schumann, Brahms, Bach ve Debussy'den eserler yer alıyor. Konserin solistlerinden Selin Nardemir, eğitimine 2002’de İÜ Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Sevil Gökdağ ile başladı. 2016’dan beri Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Cihat Aşkın Ensemble üyesi olan Nardemir, halen yüksek lisans yapıyor. Taşkent doğumlu Muhammedjan Sharipov ise eğitimini Salzburg Mozarteum Üniversitesi’nde Prof. Harald Herzl’in sınıfında sürdürüyor.