İstanbul notalarla ısınacak

İstanbul’da bu akşam Lena Chamamyan etnik ezgiler, Emre Altuğ Türk Sanat Müziği şarkıları, Zeynep Talu ve Barbaros ise Talu klasikleri yorumlayacak. Evgeny Grinko yarın sevenleriyle buluşurken, “Zehra Yıldız’ı Anıyoruz” konseriyse 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Soğuğun ve grinin hükmü altındaki İstanbul, birbiri ardına gerçekleştirilecek konserlerle ısınacak. Kentte bu hafta sonu ve gelecek hafta, sevilen sanatçıların müzikseverlerle buluşacağı, klasikten Türk Sanat Müziği’ne, poptan etniğe pek çok farklı tarzda konserler gerçekleştirilecek. İstanbul’da birbiri ardına sahne alacak isimler arasında; Lena Chamamyan, Evgeny Grinko ve Emre Altuğ da yer alacak.

Etnik müziğin önde gelen yorumcularından Lena Chamamyan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) bu akşam vereceği konserle sanatseverlerle buluşacak. Caz, folk, oryantal, fado, sufi, Afrika ve Latin ezgilerinin birleştiren bir tarza sahip olan Chamamyan, saat 20:00’de sahne alacak. CRR yarın akşamsa “Valse” şarkısıyla tanınan piyanist Evgeny Grinko’yu ağırlayacak.

Emre Altuğ, İş Sanat’ta

İş Sanat ise bu akşam bir proje konsere ev sahipli yapacak. Pop müziğinin sevilen isimlerinden Emre Altuğ ve Sinema Senfoni Orkestrası’nın bir araya geleceği etkinlikte Türk Sanat Müziği eserleri yorumlanacak. Altuğ gecede, geçen yıl çıkardığı “Yıldırım Gürses Şarkıları” albümünden eserlere de yer verecek.

Bir başka proje konser de, yine bu akşam, Dada Salon Kabarett’te dinlenebilecek. Pop müziğinde hit olmuş pekçok şarkının sözlerine imza atan Zeynep Talu, Barbaros ile birlikte “Talu Şarkıları” konserinde sahne alacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yapı Kredi Kültür Sanat ve Türk Hava Yolları’nın destek verdiği Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri ise gelecek hafta ünlü soprano Zehra Yıldız anısına gerçekleştirilecek. Soprano Burcu Uyar, bariton Caner Akgün, tenor Muzaff er Soydan, mezzosoprano Barbora Fritscher Hitay ve piyanist Christion Koch’un sahne alacağı “Zehra Yıldız’ı Anıyoruz” konseri, 12 Aralık’ta dinlenebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir