İstanbul’da farklı türlerden ezgilerle müzikten gökkuşağı

Pinchas Zukerman, Camerata Salzburg, Emma Shapplin, Mark Eliyahu, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Nihan Atalay ve Modo Antiquo, bugün ve gelecek hafta dinleyebileceğimiz müzisyenler arasında yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Müziğin farklı türlerinin dünyaca ünlü yorumcuları, İstanbul’da bu hafta sonu ve gelecek hafta gerçekleştirilecek konserlerde dinleyicilerle bir araya gelecek. Bugün Fransız soprano Emma Shapplin, Hüsnü Şenlendirici ile birlikte Volkswagen Arena’da sevenleriyle buluşurken, kamança (Daha çok Azerbaycan ve İran'da kullanılan bir tür çalgı) ve bağlama yorumcusu Mark Eliyahu’nun Piu Entertainment tarafından organize edilen konserine Zorlu PSM ev sahipliği yapacak. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ise yine bugün Theodore Kuchar yönetiminde klasik müzik sevenlerle bir araya gelecek. İstanbullular hafta içindeyse klasik müziğe doyacak. Grammy ödüllü Pinchas Zukerman, Avrupa’nın köklü oda topluluklarından biri olan Camerata Salzburg’la birlikte 7 Aralık’ta İş Sanat’ta sahne alırken, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda aynı akşam barok döneme odaklanan “Barok Müziğin Devleri” başlıklı konser dinlenebilecek.

Emma Shapplin ve Hüsnü Şenlendirici aynı sahnede

Ülkemizde geniş bir hayran kitlesi bulunan Emma Shapplin, bu akşam Volkswagen Arena’da olacak. Müzik kariyerine klasik müzikle başlasa da daha sonra rock müziğe yönelerek kendine özgü tarzını yaratan Shapplin, İstanbul konserinde, klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yle birlikte sahne alacak. Shapplin ve Şenlendirici’nin konseri, Doğuş Grubu sponsorluğunda, Pozitif organizasyonuyla gerçekleşecek.

Eliyahu 150 yıllık kamança çalacak

İstanbullu müzikseverler, bugün Mark Eliyahu’yu da dinleyebilecek. Yeni albümü “Roads”un dünya turnesi kapsamında bir kez daha ülkemizde sahne alacak olan Dağıstan doğumlu besteci ve kamança yorumcusu Eliyahu’nun konserine Zorlu PSM mekân olacak. Sanatçı, Piu Entertainment’in organize ettiği konserde yüz elli yıllık kamançasını çalacak. Henüz 4 yaş ındayken müziğ e karş ı olan ilgisini keş feden ve babası Piris Eliyahu ile sahneyi paylaşmanın hayaliyle genç yaş ta müzikle kol kola bir yola çıkan sanatçı; Türk, Arap, Azeri, İ ran makamlarının ve bu ülkelerin kültürlerinin yarattığı müziğ i derinden etkilediğ ine inanıyor.

İDSO, Fulya Sanat’ta

Klasik müzik sevenler ise bugün İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İDSO) konserinde buluşacak. Fulya Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak olan konserde, orkestrayı Theodore Kuchar yönetecek. Denizbank sponsorluğundaki konserin solistleriyse kemancı Zeynep Alpan, soprano Gülbin Günay, mezzo soprano Nesrin Gönüldağ, tenor Caner Akın ve bas Göktuğ Alpaşar olacak.

Konserin ilk yarısında Joseph Haydn’ın “Senfoni No.88” adlı eseri ve Wolfgang Amadeus Mozart’ın “4 No.lu Keman Konçertosu” seslendirilecek. Konserin ikinci yarısında Gökçen Koray & Seval Irmak şefl iğindeki İstanbul Senfoni Orkestrası Korosu eşliğinde Anton Bruckner’ın “Te Deum” eseri yorumlanacak.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) ise haftaya barok rüzgârları esecek. CRR, 7 Aralık Perşembe akşamı fl üt yorumcusu Nihan Atalay’ın yurtdışında bulunduğu yıllarda birlikte çalıştığı Grammy ödüllü İtalyan barok topluluk Modo Antiquo ile gerçekleştireceği konsere ev sahipliği yapacak. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nde öğretim üyesi olan Nihan Atalay’a eşlik edecek olan Modo Antiquo 1987’de kurulmuş bir topluluk. Barok müziğin güçlü altyapısına sahip müzisyenlerden oluşan orkestra, bugüne kadar dünyanın birçok yerinde sahne aldı ve 40’tan fazla CD çalışması yaptı. Modo Antiquo, Antonio Vivaldi’nin tüm eserlerini günümüzde yeni bir anlayışla yorumlamasıyla da tanınıyor. Topluluk; kemanda Raff aele Tiseo; Stefano Bruni; Rossella Borsoni ve Giorgia Leonida Tosi, viyolada Pasquale Lepore, viyolonselde Bettina Hoff - mann, kontrbasta Nicola Domeniconi ve klavsende Andrea Coen’den oluşuyor.

İş sanat'ta klasik akşam

Yirminci yüzyılın önde gelen kemancılarından biri kabul edilen Grammy ödüllü sanatçı Pinchas Zukerman, Avrupa’nın köklü oda topluluklarından biri olan Camerata Salzburg eşliğinde 7 Aralık Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine konuk olacak. Baroktan klasik dönem eserlere, romantik dönem bestelerden oda müziği kompozisyonlarına uzanan Deutsche Grammophon ve Philips etiketli tüm kayıtlarını 2016 yılında 22 CD’lik bir set olarak yayınlayan Pinchas Zukerman, icracı kimliğinin yanı sıra dünyanın önde gelen topluluklarını yönetmesiyle de tanınıyor. Pek çok önemli ödüle sahip olan Zukerman, İş Sanat konserinin hem solisti hem de şefi.