Kıbrıslı lösemili çocuklara modayla destek

Dilek Hanif’in “Haute Couture 2017 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu”nun defilesi sonrasında düzenlenen müzayedeyle derneğe 90 bin lira bağış yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

Tüm dünyada her yıl milyonlarca insanı sevdiklerinden ayıran kansere karşı mücadelemizde daha işin çok başındayız. En önemlisi de farkındalık yaratmak... İşte bu bağlamda Dünya Kanser Günü ilan edilen 4 Şubat’ta pek çok etkinlik düzenlendi. O akşam, ben de bunlardan biri için Girne’deydim. Merit International Hotel & Resorts sponsorluğunda modacı Dilek Hanif’in “Haute Couture 2017 İlkbahar- Yaz Koleksiyonu”nun tanıtıldığı defileyi seyrettim... KKTC’den ve Türkiye’den davetliler bu renkli moda şovunu izlerken, bir yandan da kansere karşı savaş için katkıda bulundular. Nasıl, derseniz... Baş manken olarak Çağla Şikel’in katıldığı defilenin hemen sonrasında yapılan müzayedede satışa sunulan koleksiyona dahil bir elbise 90 bin liraya alıcı buldu. Müzayededen elde edilen tüm gelir de Kuzey Kıbrıs Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlandı. Defilenin bir hedefi daha var... Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş, Kuzey Kıbrıs’ta kültür ve sanatı canlandırmayı hedefl ediklerini belirtiyor; bunun için de öncelikli olarak modayı seçmişler. Davetlilerin ilgisine bakılırsa, etkinlikler artarak sürecek demek kehanet olmaz.

GEÇMİŞE YOLCULUĞA DAVET EDİYOR

Koreografisi Uğurkan Erez’e ait olan defilede, bir anlamda müzik şov da izledik, çünkü sahnede perküsyonun ünlü ismi Burhan Öçal ve DJ Murat Uncuoğlu da vardı. Burhan Öçal, defilenin başlamasından hemen önce mini bir solo performans gerçekleştirdi konuklar için. Hemen arkasından da modellerin elbiseleri sunumuna DJ Uncuoğlu ile birlikte eşlik etti... Ya koleksiyon, diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hanif’in yeni koleksiyonu hepimizi geçmişe, adetâ sessiz film döneminin Hollywood’una taşıdı o gece. Seçtiği kumaşlarla, bol dantel kullanımıyla, ağırlıklı olarak uzun; yer yer dökümlü etek tercihiyle, kesimleriyle, pastel renk seçimleriyle nostalji duygusu uyandıran bir koleksiyon olmuş yaratımı. Masumiyeti simgeleyen beyaz-krem bu yüzden en çok kullanılan renklerdi elbiselerde.

DAVETLİLER İLGİYLE İZLEDİ

Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Nevhiz Özer ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, “Dilek Hanif- Haute Couture 2017 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu” defi lesinin kalabalık davetli topluluğunda yer alan isimlerden bazılarıydı.