Kim demiş sonbahar pasteldir diye!

Dünya Gazetesi - Selenay Yağcı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İstesek de istemesek de yaz sezonunu geride bıraktık. Bir soğuyup bir ısınan bu havalar sonbaharın habercisi. Vitrinlerse çoktan değişen yeni mevsimin sinyalini vermeye başladı. Hâl böyle olunca sokaklarda da güz trendlerinin rüzgârı esiyor. Ama bu sonbahar bildiğimiz gibi değil! Hatta en cesur sezonlardan biri olarak nitelendiriliyor. İlkbaharın canlı-parıltılı renkleri, alışıldığı gibi bu sonbahar yerini pastel tonlara teslim etmiyor. Aksine bu sonbahar, pastel tonlara bile parıltı katıyor. Defilelerde boy gösteren ışıltı, parıltı ve neon, sokaklara yansımaya başladı bile.

Yaşasın neon!

Sonbahar / Kış 2018-2019 trendlerinde ultra ışıltılar, neon renkler göze çarpıyor. Podyumlarda bilimkurgu sahnelerini anımsatan parlak görünümlerle uzay çağı esintisini hissettik. Neon renkler de yine göz alıcılıklarıyla ön plandaydı. Neon sarı bir ceket ya da neon renkli kısa çorap, seçim sizin... Modaya yön veren ünlü markalar, 2018 sonbahar trendlerinde neon renklere yer veriyor, özetle.

Vahşi yaşam yeniden şehirde

Markaların trendlerinde özellikle göze çarpan detaylardan biri de vahşi doğa figürlerini kıyafetlere taşıyan “animal print” modası. Kısa bir aradan sonra sonbaharda geri dönen ‘animal print’i bu sezon ev dekorasyonunda bile görebiliriz. Örneğin yılan derisi desenli bir koltuk çok yakında bir vitrinde karşınıza çıkabilir.

Ekoselerle 60’ların etkisi

Bu sonbahar yine retrodan vazgeçmeyecek modaseverler. Moda tasarımcılarının en çok tercih ettiği kumaşlardan olan çizgi ve ekoseler, 60’ların etkisini yeniden yaratıyor. Bu mevsimde ekoseler hiç olmadığı kadar ön planda olacak. Belki de bir yatak örtüsü olarak bile karşınıza çıkabilir.

Logoya dönüş...

Alışılmışın dışına çıkan sonbahar sezonunda tüm yazı birlikte geçirdiğimiz çiçek desenlerine de veda etmiyoruz. Doğadan ilham alan kumaşlar bu sezonda da yeni bir yorumla karşımıza çıkıyor. Genellikle dış giyim parçası olarak gördüğümüz deri, bu sefer form değiştirdi. Elbise formunda karşımıza çıkan deri, asil ve ciddi haliyle ofislerin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. Markalar, grafik logolarına da yeniden sahip çıkıyor. Sonbahar koleksiyonların dikkat çekici ayrıntılarından biri logoların sahnelere yeniden dönmesi.

Özetle, bu sonbahar sezonunda dolaplarda ve sokaklarda cesur seçimler daha ön planda olacak gibi duruyor...

Ceketler üst üste

- Sonbaharın trendleri arasında ilginç detaylar var. Sonbahar / Kış 2018-2019 sezonunda, üst üste giyilmiş iki ceketle boyut kazanan görünümler, katman oyunları yapıyor.

- İpek şallar bu sezon alıştığımız abartısız ve yalın kimliklerinden vazgeçerek hem karışık hem retro hâle bürünüyor. Boğazdan düğümlü elbiselerle sezon biraz daha çılgın görünüyor.

Ev dekorasyonunda yüzler ve bitkiler

Sonbaharla birlikte bahçe-balkon sezonuna veda ederken, yeşili evin içine taşıyoruz. Bu yıl ev bitkileriyle yapılan dekorların yılı oldu. Bu sezonda “sonbaharın sarısı”na kapılmayıp bitkilerle ferah bir atmosfer dizayn edebilirsiniz. Popüler çizgi desenlerinden biri de yüzler olarak karşımıza çıkıyor. Yazın karpuzunu, ananasını bir kenara bıraktık. Sonbaharda yüz desenleriyle dolup taşacağız. Yastıklardan tabaklara, bardaklardan dekoratif objelere kadar çeşitli yüz ifadeleri, sanatsal yorumlarla iç mekânlara şıklık katıyor. Podyumun ekosesini de döşeme kumaşlarıyla, perdelerinizle, yastıklarla ve pek çok detayla evlere taşıyabilirsiniz.

Bu konularda ilginizi çekebilir