“Mavi Boncuk” bütün bir salondaydı o gece

“Başrolde Emel Sayın” konseri, Yeşilçam’ın sevilen filmlerini şarkılarla yaşatan, seyirciyi anıdan anıya sürükleyen bir buluşmaya dönüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

Tam bir zaman yolculuğundaydım: Bir yandan nefis bir sesi, nefis bir yorumu hepimizin anılarına eşlik eden şarkılarda dinliyordum, diğer yandan Tarık Akan, Kemal Sunal, Zeki Alasya, Ayhan Işık, Hulusi Kentmen, Münir Özkul, Halit Akçatepe, Metin Akpınar, Ediz Hun, Engin Çağlar, Cüneyt Arkın gibi aktörlerle oynadığı filmlerden beni çocukluğuma, diğer seyircileri kimbilir nerelere savuran hiç eskimemiş Yeşilçam yapıtlarından kareler izliyordum. Az bulunur bir geceydi. Bize bu keyfi sunan Türk Sanat Müziği’nin şahika isimlerinden Emel Sayın’dı... TİM Show Center’ı hıncahınç dolduran hayranlarıyla birlikte her şarkıya eşlik etmeye, yoruluncaya kadar alkışlamaya doyamadık. “Başrolde Emel Sayın” konseri, seyirciyle solistin tek yürek olduğu, anılara kazınacak bir geceye dönüştü ilmek ilmek.

15 film çeken Emel Sayın, her filminden en az bir şarkı seslendirdi o gece. “Mavi Boncuk”, “Gülizar”, “Rüzgâr”, “Yalancı Yarim” gibi yapıtlardan her birimizin ezbere bildiği şarkılar birbiri ardına geldikçe ve onlara Emel Sayın’ın hoş anekdotları eşlik ettikçe zaman zaman kahkahalar, zaman zaman hüzün hakim oldu salona... Kadirbilir bir geceydi de: “Çile Bülbülüm Çile”yle filmde vokal yaptığı Neriman Köksal’a, “Acı Hatıralar”la şarkının sözlerini de yazan Sadri Alışık’a, “Çam Sakızıyla” Hulusi Kentmen’e, “Kara Kara Gözler”le Hulki Saner’e ve diğer ustalara gitti alkışlar...

ANKARA’DA TEKRARLANACAK

“Başrolde Emel Sayın” konseri, Congresium Ankara’da 25 Mart’ta tekrarlanacak. Ankaralılar kaçırmayın! İstanbullular ise Emel Sayın’ı “Makam Zamanı” serisi kapsamında, 10 Mart’ta CRR Konser Salonu’nda dinleyebilirler. 10 Mart konserinin makamı rast.

YALANCI YARİM”DEN BİR ANI

“Yalancı Yarim”in piknik sahnesi. Ekip ve 200 figüran, Belgrad Ormanı’nda. Ertem Eğilmez kimseye mizansen vermiyor, “Piknikte ne yapıyorsanız onu yapın,” diyor. Çalgıcılar da var. Yaklaşıyorlar oyuncuların yanına, başlıyorlar çalmaya. Hepsi de oynamaya kalkmaz mı! Fakat Emel Sayın çok utanırmış oynamaktan. Halit Akçatepe ısrar üzerine ısrar ediyor, o da bir an boş bulunup herkesin çok korktuğu Eğilmez’e “Ertem abi şu Halit’e baksana” diye sesleniyor. Gür bir “Kestikkkk” sesiyle kendine geliyor ama, nafile. Yönetmen çıldırmış, Emel Hanım ağlıyor. Çekime 1 saat ara...