Naomi Watts’la korkmaya hazır mısınız?

Sinemalarımızda bu hafta sonu yıllar önce 'Halka' serisiyle gerilimi deneyen sevilen aktris Naomi Watts’ın türe geri döndüğü “İçeride” vizyona giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Şu sıralar vizyonda Naomi Watts rüzgârı esiyor. Sinemayla 1986 yılında, o henüz on sekiz yaşındayken çekilen tarihsel drama “For Love Alone”da figüran olarak tanışan sevilen aktris, hem geçen haftalarda vizyona giren Gus Van Sant filmi “Sonsuzluk Ormanı”yla (The Sea of Trees), hem de bu hafta sonundan itibaren izleyebileceğimiz “İçeride”yle (Shut In) vizyona konuk oluyor. “Sonsuzluk Ormanı” için gerilim yönü de bulunan bir drama denilebilir, ama bazı “Doktor Who” bölümlerini de yöneten Farren Blackburn’un çektiği “İçeride”, tam anlamıyla seyircileri koltuklarına çivileyecek bir psikolojik korku filmi.

Amerika Birleşik Devletleri, Fransa ve Kanada ortak yapımı olan “İçeride”de Watts, bir trafik kazasında eşini kaybeden ve ergenlik çağındaki oğlu beyin hasarı alan çocuk psikoloğu Mary Portman’ı oynuyor. Mary Portman, yaşadığı bu elim olayın ardından, kırsal bir bölgede ergenlik yaşındaki oğluyla ve diğer hasta çocuklarla ilgilenerek yaşamını sürdürüyor. Genç kadının hastalarından biri olan küçük Tom, karlı ve fırtınalı bir kış gününde kayboluyor ve olaylar gerilim dozu artarak gelişiyor. Filmin hikâyesinde fantastik ögeler bulunduğunu da belirtelim.

Yeniden korkuya dönüyor

Naomi Watts’a başrolde geçen yılın iddialı filmlerinden “Gizli Dünya”da (Room) annesiyle birlikte küçücük bir odada yaşayan Jack rolüyle tanınan on yaşındaki oyuncu Jacob Tremblay’in eşlik ettiği “İçeride”; pek çok kentimizi kar ve soğuk havanın teslim aldığı hafta sonunda “karlı” bir gerilim filmi izlemek isteyenlere hitap ediyor. Diğer önemli rollerinde; Oliver Platt, David Cubbitt ve Charlie Heaton’ın yer aldığı “İçeride”, 2002’de “Halka”da, 2005’te “Halka 2”de ve 2011’de “Korku Evi”nde rol alan Naomi Watts içinse yeniden korkuya dönüş filmi. Doksan dakikalık “İçeride”, özellikle Christina Hudson imzalı senaryosuyla dikkat çeken bir yapıt. Christina Hodson’ın bugüne kadar kaleme aldığı yapıtlar arasında “Bumblebee”, “Unforgettable” ve gelecek yıl çekilecek olan çok sevilen “Transformers” serisinin altıncı filmi de sayılabiliyor. Başka neler var? Sinemalarımızda bu hafta “İçeride” nin yanı sıra ülkemizde de geniş bir hayran kitlesi bulunan aksiyon yıldızı Vin Diesel’in oynadığı “Yeni Nesil Ajan” serisinin son filmi “Yeni Nesil Ajan: Xanden Cade’in Dönüşü” (XXX: The Return of Xander Cage) de vizyona giriyor. D. J. Caruso’nun yönettiği, yapımcılığını da Vin Diesel’in üstlendiği filmin diğer önemli rollerinde Nina Dobrev, Samuel L. Jackson ve Ice Cube var. Ajan-gerilim türünü yeniden tanımlayan serinin üçüncü bölümünde hükümet ajanıyken ekstrem sporcuya dönüşen Xander Cage (Vin Diesel), “Pandora’nın Kutusu” olarak bilinen bir silahı ele geçirme savaşında ölümcül alfa savaşçısı Xiang ve ekibiyle çarpışıyor.

2012 yılında “En İyi Yabancı Film” dalında Oscar kazanan “Bir Ayrılık” filminin İranlı yönetmeni Ashgar Farhadi’nin yeni filmi “Satıcı” (The Salesman) de, haftanın yeni filmlerinden biri. 2017 Oscar Ödülleri’ne “En İyi Yabancı Film” aday gösterilen yapım, 69. Cannes Film Festivali’nden “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” olmak üzere iki ödülle döndü. Oscar'da iddialı olan “Satıcı”; Tahran’da yaşayan ve taşındıkları dairenin kiracısıyla ilişkili bir olay nedeniyle hayatları bir anda değişen genç bir çiftin hikâyesi üzerinden insan ilişkilerinin karmaşıklığına odaklanıyor.

WATTS’IN EN İYİ 5 PERFORMANSI

-King Kong: Aktris, geniş kitlelerle King Kong’un aşkı olarak tanışmıştı.
- Kıyamet Günü: Aktrise Oscaradaylığı getirdi.
- Diana: Bir “Lady Di”performansıydı.
- 21 Gram: Müthiş bir dramaydı.
- Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi: Bol Oscarlı film, başta bir Naomi Watts çıkarmıştı ortaya.