Önce klasik müzik sonra modern dans

İş Sanat’ın farklı disiplinlerden sanatçıları ağırlayacağı 18. sezonu, bu akşam CSO’nun konseriyle başlıyor. İş Sanat'ın gelecek haftaki konuklarıysa Acosta Danza grubu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş Sanat’ın yaklaşık 7 ay devam edecek 18. sezonu, bugün gerçekleştirilecek açılış konseriyle başlıyor. Açılış gecesini klasik müziğe ayıran kültür merkezi, gelecek hafta başındaysa bir modern dans gösterisine mekân oluyor. İş Sanat’ta Eivind Gullberg Jensen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) bu akşam, Acosta Danza grubuysa 6-7 Kasım’da sahne alıyor.

Açılış konserinde ülkemizin yetiştirdiği önemli müzisyenlerden oluşan CSO ve üç solist sanatseverlerle buluşuyor. Norveçli şef Eivind Gullberg Jensen’in yöneteceği konserde soprano Mari Eriksmoen sahne alırken, gecenin diğer solistleri İş Sanat’ın “Parlayan Yıldızlar” serisindeki performanslarıyla hatırlanan Umut Sağlam (çello) ve Yiğit Karataş (keman.) Brahms’tan “Keman ve Çello İçin İkili Konçerto”nun ve Mahler’den “4 Numaralı Senfoni” nin seslendirileceği konserin başlangıç saati 20.30.
Sezon açılış konserini yönetecek olan Eivind Gullberg Jensen, daha önce pek çok saygın orkestrayı yönetmiş bir şef. Norveçli soprano Eriksmoen ise geniş repertuvarıyla opera sahnelerinin tanınmış isimlerinden biri. Genç solistler Umut Sağlam ve Yiğit Karataş da uluslararası birçok yarışmada dereceye sahip ödüllü müzisyenler.

Hafta başı sahne dansın...

İş Sanat, klasik müzikle açacağı 2017-2018 sanat sezonu boyunca pek çok farklı sanat disiplinine ev sahipliği yapacak. Bunlardan ilkiyse dans. Tanınmış dansçı Carlos Acosta’nın ülkesi Küba’da kurduğu Acosta Danza topluluğu, 6 Kasım Pazartesi ve 7 Kasım Salı akşamları İstanbullu dans severlerle buluşacak. Royal Opera House’daki baş dansçılık kariyerini noktalayıp emekli olan Carlos Acosta, Londra’da gerçekleşen prömiyerinin ardından İstanbul’a gelen gösterisinin bir bölümünde kendisi de sahneye çıkacak. Yoksul bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelen Carlos Acosta, aralarında Ramona de Sáa’nın da yer aldığı hocaların ders verdiği Küba Ulusal Bale Okulu’ndaki eğitiminin ardından, 1991-1992 yıllarında İngiliz Ulusal Balesi’nde, 1992-1993 döneminde Küba Ulusal Balesi’nde, 1993-1998 arasındaysa Houston Balesi’nde dans etti. 1998 yılında İngiliz Kraliyet Balesi’ne katılan Acosta, 2003’te topluluğun konuk baş dansçılığına yükseldi. Pek çok önemli ödüle değer bulunan Carlos Acosta, “klasik danstan çağdaş dansa kadar her tarzı birleştiren bir topluluk yaratma ve genç dansçılara dünya standartlarında bir eğitim verme” hayaliyle 2015 yılında Acosta Danza’yı kurdu.