Salonda leopar var...

SELENAY YAĞCI

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Bu sonbahar doğaseverlere iyi haberler var. Mevsimin en yüksek mottolarından biri doğayla bütünleşmek... Özetle, moda doğayla bütünleşti ve vahşi yaşamla orman havası şehre indi. Ceketler, kemerler, elbiseler, ayakkabılar derken leopar deseni bu sonbahar ev dekorasyonunu da ele geçirdi. Sezonun dikkat çekenleri aslan, leoapar, zebra ve yılan efektleri... Lüksün simgesi sayılan bu desenler artık evimizde halılardan banyo perdelerine kadar her yeri sarıyor.
Özellikle tekstilde orman havası hakim. Nereye baksanız leopar, kaplan veya zebra deseni baskılı yastık, nevresim veya battaniye görülüyor. Bunun yanında evler daha da yeşilleniyor. Bir anlamda çiçekler saksılardan evin her yerine yayılıyor. Bu iki trend birleşiyor ve “jungle” yani “orman modası” adını alıyor. Jungle’ın etkisi kışın da sürecek, çünkü; ünlü modacılar yeni koleksiyonlarını bu tarzda hazırlıyor.

Bitkilere yer açın!

Ev dekorasyonları da bu trendlerden nasibini alıyor. Jungle atmosferini modern dekor anlayışıyla harmanlayan botanik, zamanın ruhunu evlerine yansıtmak isteyenler için etkisi büyük değişiklikler vadediyor. Siz de “Biraz daha yeşil hiç de fena olmaz” diyorsanız, birkaç adımda bunu başarabilirsiniz. Özellikle evinizin havasını temizleyen yeşil bitkileri dekorasyonunuza bolca dahil edebilirsiniz. Tercihinizi bakımı kolay sukulentlerden ya da mis kokulu çiçeklerden yana yapabilirsiniz.

Ahşap öne çıkacak...

Bir diğer unsur da ahşap mobilyaları ön plana çıkarmak. Ahşap eşyalar evinize daha sıcak ve rustik bir görünüm verirken, bitkilerle bütünleştiğinde keyifli bir bahçe etkisini evinize taşıyabilir. Ev dekorasyonunun en önemli noktalarından bir diğeri, görünümü küçük dekorasyon dokunuşları ile tamamlamak. Jungle modasını uygulamak için duvarlarınıza zebra desenli bir poster asabilir ya da tekstil ürünlerini leopar desenli olanlardan seçebilirsiniz.

Karmaşa yaratmamak için nasıl uygulanmalı?

Leopar karışık ve baskın bir desen. Bu sebeple evde karışık bir görüntüye sebep olmadan kullanmak oldukça zor. Bu trendi doğru uygulamanın ilk kuralı evin renklerini nötr tonlardan seçmek. Desen geniş alanlarda kullandığınızda iddialı görünür, örneğin bir koltuk takımını fazla gösterişli kaçabilir. Ama daha küçük parçalarda kullanıldığında dikkat çekici fakat göze batmayan bir etkisi olabilir. Dilerseniz bej bir koltuğa leopar desenli yastık tercih ederek jungle etkisini evinize getirebilirsiniz. Eğer bu deseni çok yaymadan kullanmayı planlıyorsanız mümkün olduğunca abajurlarda, havlu kenarlarında, duş perdelerinde tercih edebilirsiniz.

Bu konularda ilginizi çekebilir