Sonbahara caz yakışır

28 yıldır düzenlenen Akbank Caz Festivali, 17-28 Ekim tarihleri arasında dünyanın çeşitli ülkelerinden ünlü müzisyenleri İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Ülkemizin uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz, 17-28 Ekim tarihleri arasında 28. kez düzenlenecek. Festivalin bu yılki programı, düzenlenen bir toplantıyla açıklandı. Toplantıda verilen bilgilere göre, festivalin bu yılki konukları arasında; Jamie Cullum, Till Brönner, Caloe, Omer Avital, The Bad Plus, Avishai Cohen Quartet, Shinya Fukumori Trio ve Tarkovsky Quartet de yer alacak. Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali 12 gün boyunca; “Ustalara Saygı”, “Festivale Özel”, “Cazda İngiliz Çıkartması”, “Güçlü Nefesler”, “Caz ve Ötesi”, “Sihirli Eller” ve “Fransız Rüzgârı”ndan oluşan 7 ana temanın yanında; “Caz Saat”, “Liselerde Caz”, “Kampüste Caz” ve “Atölyeler”le toplam 11 kategoride cazseverlerle buluşacak. Yerli ve yabancı 100’den fazla müzisyenin 37 ayrı mekânda verecekleri konserlere sahne olmaya hazırlanan festivalin programında 3 söyleşi ve 16 atölye de var.

Mehmet Uluğ anılacak

Kampüste Caz etkinliğiyle Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana’ya taşınacak olan 28. Akbank Caz Festivali’nin mekânları arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Badau, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Uniq Hall, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu PSM de yer alacak. Festivalde ayrıca 9 liseden gençler Ercüment Orkut, Volkan Topakoğlu ve Ediz Hafızoğlu ile bir araya gelecek. 1991’den 2013’e kadar festivalin direktörlüğünü yapan Mehmet Uluğ anısına bu yıl 5. kez düzenlenecek özel gecede ise Aydın Esen Group ve Can Kozlu sahne alacak.

"Kuzeye Gidenler"

Festivalde söyleşiler de gerçekleştirilecek. Söyleşilerden ilki, Hakan Rauf Tüfekçi moderatörlüğünde Emin Fındıkoğlu, Okay Temiz ve Neşet Ruacan’ın konuk olacağı “Kuzeye Gidenler” olacak. Hülya Tunçağ moderatörlüğünde; Ayten Yaraş Pekcan, Sebla Pekcan ve Nilüfer Verdi’nin konuk olacağı “Erol Pekcan Anısına” ise festivalde takip edilebilecek bir diğer söyleşi olacak. Festival kapsamında ayrıca, caz müziğinin tiyatro yapıtları üzerindeki etkisini ve bu iki sanat disiplini arasındaki ilişkiyle ilgili Koff i Kwahulé ile bir söyleşi organize edilecek.

Anadolu'ya da uzanıyor

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, uzun soluklu ve sürdürülebilir kültür sanat projelerine destek verdiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Her yıl büyük bir özenle hazırlanan programı, söyleşileri, Kampüste ve Liselerde Caz etkinlikleriyle Akbank Caz Festivali şehirlere renk katmaya devam ediyor. Caz müziğini geniş kitlelerle tanıştırma ve genç cazcıları keşfetme misyonuyla İstanbul sınırları içinde kalmayan festivalin, Anadolu’da da heyecanla beklenen bir festival haline gelmesinden mutluluk duyuyoruz.” Toplantıda, Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı çeyrek yüzyılı geride bırakan etkinliğin yurt dışında da ilgiyle takip edilen bir festival haline geldiğine dikkat çekerken, Pozitif Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Turfan Mumcuoğlu ise yılın etkinliklerini duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir