“Well-being”e 20 milyon dolar yatırım yaptı

2006’da sağlık sektörüne geçerek “The LifeCo” ve “SAF” şirketlerini kuran Ersin Pamuksüzer, “The LifeCo well-being merkezleri ve diğer merkezlerimiz için bugüne kadar yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptık. Şu anda 5 şubemiz var” diyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

Ersin Pamuksüzer, uzun yıllar Ericsson Türkiye’nin genel müdürlüğünü yapıyor, Ericsson Türkiye kariyeri esnasında, 1993’te Turkcell ve bölgedeki birçok Telekom şirketinin oluşumunu başlatıyor. 2006 yılına kadar Turkcell ile Turkcell’in uluslararası operasyonlarının yönetim kurulu üyeliğini de yapıyor.

Fakat bu yazıda da anlatacağım gibi Ersin Pamuksüzer, 2006’da Ericsson’daki kariyerini sonlandırıyor ve sağlık sektörüne geçiyor. “The LifeCo” ve “SAF” şirketlerini kuruyor. SAF, İstanbul ve Londra’daki mutfaklarında, dükkânlarda, zincir mağazalarda satılan gıdalar üretiyor. The LifeCo şirketiyse sağlık terapisi ve "doğal iyileştirme" hizmeti veriyor.

Başarılı, ancak bir o kadar da hızlı, aşırı yoğun tempolu geçirdiği 20 yıllık iş hayatının ardından 40’lı yaşlarına geldiğinde hayatında ilk kez bir detoks programına katıldığını belirten Pamuksüzer, The LifeCo’nun kuruluşunu bakın nasıl anlatıyor: “Programın ardından kendimi eskiye göre çok daha iyi hissettiğimi fark ettim. Enerjim artmış, fiziksel olarak fazla kilolarımı vermiştim. Zihnim daha açıktı ve kendimi eskiye göre çok daha olumlu ruh halinde hissediyordum. Gözlerim daha canlı, cildim daha parlaktı. Sağlığı destekleyen yöntemler ve bunların üzerine kurulduğu felsefe üzerine araştırma yapmaya başladım. Vipassana meditasyonu keşfettim, birçok ‘wellness’ merkezini ziyaret ettim. Bütünsel sağlık üzerine çalıştım. Yeni yaşam tarzı fikrinin hemen herkesçe benimsendiğini, hızla yayıldığını gördüm. Daha sağlıklı bir hayatı keşfetmekle ilgilenen herkesle deneyimlerimi ve bilgilerimi paylaşmak için kurumsal yapı oluşturmaya karar verdim ve ilk olarak 2006’da The LifeCo Bodrum’u kurdum.”

The LifeCo’nun enerji, konaklama ve teknoloji alanlarında yatırımları bulunan MV Holding’in de ortağı olduğu yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olduğunu belirten Pamuksüzer, “Türkiye’de Bodrum, Antalya ve Ankara’da ve Tayland Phuket’te de olmak üzere toplam 5 merkezimiz var. Yeni şube için çokça talep alıyoruz. 2018 yılı başında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ajman Emirliği’nde şube açmayı hedefl iyoruz. Bu şubemizle Arap Yarımadası'na hitap eden ilk ‘well-being’ odaklı merkez olmayı planlıyoruz” şeklinde konuşuyor.

The LifeCo well-being merkezleri ve bünyelerindeki diğer sağlıklı yaşam markalarının geliştirilmesi için bugüne kadar yaklaşık 20 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Ersin Pamuksüzer, “2017 yılında yeni projelerle yatırımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullanıyor.

“HER ÖĞÜN BİR DENEYİM"

The LifeCo’da, “Saf Mutfak” menülerindeki; raw-vegan yani çiğ besinlerden oluşan, içeriğinde çoğunlukla sebze-meyve, kuruyemiş, baklagiller ve doğal ürünler kullanılan, 41 derecenin altında özel fırınlarda kurutularak hazırlanan yiyecekler yapıldığını belirten Ersin Pamuksüzer, “Hepimiz beslenmek zorundayız. Madem öyle, neden her öğünümüzü beden ve zihin için sağlıklı birer deneyim haline getirmeyelim” diyor.

TÜRKİYE’NİN İLK ‘RAW MUTFAĞI’

“Saf Mutfak”ın sağlıklı beslenme alanında Türkiye’nin ilk ‘raw mutfağı’ olduğunu söyleyen Ersin Pamuksüzer, “Hipokrat’ın önemli bir sözü; ‘Bırak yiyeceğin ilacın, ilacın da yiyeceğin olsun’ The LifeCo’nun bünyesindeki ‘Saf’ markasını çok güzel tanımlıyor" ifadelerini kullanıyor.