Yarıyıl tatilini yaratıcılığı geliştirmek için fırsata çevirin

Sömestr demek, keyif demek, eğlenmek demek, yeni deneyimler demek. Çocuklarınızın tatil sürecini bu üçünü birden vaat eden sanat etkinlikleriyle unutulmaz kılabilirsiniz. İşte bazı alternatifler...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

- SELFIE ÇİZEN ÇOCUKLAR: Akbank Sanat, “Sarkis-Su İçinde Suluboya”, “Sihirli Sanat- Kolyemi Kendim Yaptım” ve “Selfie Çiziyorum” gibi atölyeler düzenleyecek.

- “GELECEĞİN MİMARI” ONLAR: İstanbul Modern, 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için bir program hazırladı. Çocuklar sabahtan sanatı yorumlamaya yönelik atölye çalışmalarına ya da öğleden sonra sanat projeleri üretmeye odaklanan sanatçı atölyelerine katılabiliyor. Atölyelerin en ilginçlerinden biri “Geleceğin Mimarları.”

- TAHTA OYUNCAK BOYAYALIM MI: Oyuncak Müzesi de etkinliklerini sömestrde yoğunlaştıran sanat kurumlarından biri. Müzede, ilki 22 Ocak’ta olmak üzere bir“Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi” gerçekleştirilecek. Çocuklar atölyede, iki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan oyuncakları renklendirecekler.

- EN GENÇ TASARIMCI: Rahmi M. Koç Müzesi’nin sürekli eğitim çalışmalarının yanı sıra sömestr döneminde özel programları da var. Örneğin "Tasarım Atölyesi.” Atölyenin 21 Ocak’taki başlığı “Hayallerle Dolu Küçük Evler”, 28 Ocak’taki konusu ise “Deniz Kabuğundan Tasarımlar.”

- HAYDİ, DİNLEMEYİ ÖĞREN: Sakıp Sabancı Müzesi’nde 2005-2010 doğumlu çocuklar için bir dizi program var. İlk başlık “Dinleme Sanatı.” “Kendini Dinlemek”, “Müziği Dinlemek”, “Şehri Dinlemek” bu bölümün alt başlıklarından. Müzede çocuklar için dans atölyesi ve bez bebek yapımıyla başlayan; o bez bebeğe öykü yazılan bir başkaatölye de var.

- MEYVELER CANLANIRSA: Pera Müzesi, süreli ve koleksiyon sergileri kapsamında sanat dolu atölyelere yarıyıl tatilinde de devam ediyor. 4-6 ve 7-12 yaş gruplarına yönelik geliştiren atölyeler, 24 Ocak’tan itibaren çocukları bekliyor. Çocuklar müzede “Meyveler Canlanıyor”da kendi natürmortlarını tasarlarlarken, “Hammm! Isırmalık Renkler”de de lezzetle sanatı buluşturuyor.

- "GİZLİ SAKLI" ATÖLYE: Türkiye İş Bankası Müzesi'nde 4-13 yaş grubu çocuklara etkinlikler var. Atölyelerden biri, çocukların müzenin gizli hazinelerini arayacakları "Gizli Saklı."

KEYİFLİ SAHNE GÖSTERİLERİ

Sömestrde çocuklar için hazırlanan iki özel sahne gösterisi de var. Gate Sahne Sanatları’nın UNIQ Hall işbirliği ile hazırladığı “Animals Musical”, perdelerini 22 Ocak’ta açıyor. İnsan vücuduyla entegre olan dev hayvan kuklalarıyla 4 sesli polifonik koronun birleştiği “Animals Musical”de 110 kişilik bir kadro görev yapıyor. Müzikal, 29 Ocak’ta da tekrarlanacak. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın "Mozart’ın Sihirli Dünyası” gösteri de 22 Ocak’ta 15.00 ve 18.00 seanslarında Volkswagen Arena’da seyircilerle buluşacak.