Yataş'ın ikinci neslinden organik marka Hibboux

Türkiye'nin önde gelen yatak firmalarından Yataş ikinci nesil yeni organik marka yarattı. Doğallığın önemini savunan Hibboux, şimdilik sadece internetten satış yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Çağımızın sorunlarından biri de uykusuzluk. Gece deliksiz uyku çekip, sabah güne zinde bir başlangıç yapmak herkesin isteği, ancak birçok insan uykusuzluk sorunu yaşıyor. Düzensiz ve kalitesiz bir uyku; gün içerisinde baş ağrısından sinirliliğe, konsantrasyon eksikliğinden günlük motivasyonda düşüşe dek birçok soruna yol açabiliyor. Kaliteli ve sağlıklı uykuda, karanlık ortamdan oda ısısına birçok faktör etkili olurken, yatak seçimi de bu konuda önemli rol oynuyor. Uykusuzluk çok sayıda nedenden kaynaklanıyor olsa da yatak firmaları daha kaliteli uyku için sürekli olarak yenilikler yapıyor. Teknoloji geliştikçe de yatak teknolojileri gelişiyor.
Yataş'ın yeni markası Hibboux, doğallığın önemini vurgulayarak doğal ve organik yatak geliştiriyor. Hibboux markasının kurucusu Yataş'ın 2'inci nesil temsilcisi Serhan Altop, markayı doğal uyku dünyası olarak tanımlıyor. Markayı 3 yılda geliştirdiklerini anlatan Altop, sadece internetten satış yaptıklarını ve 100 gece deneme süresi verdiklerini vurguluyor. Çevreye duyarlı nevresim, yastık, yorgan ve yatak gibi uyku ürünleri ürettiklerini ve sattıklarını söyleyen Altop, yakında ürün yelpazelerine pijamaya kadar tüm uyku ürünlerini sunan marka olacaklarını ifade ediyor. Şimdilik yetişkin ve bebek koleksiyonları hazırladıklarını dile getiren Altop, "Estetik ürün çıkartmak gibi bir gayemiz yok. Bizim amacımız iyi uyku için sağlıklı, doğal ürünler üretmek" diyor ve ekliyor: "Kaliteli ve iyi uyku için yatak seçimi hatta yorgan seçimi bile önemli."

Bambu ağacının liflerinden...

Ürünlerinde kullandıkları malzemelerde ekolojik dengeye önem verirken rahat uykuyu da düşündüklerini söyleyen Altop, "Ürünlerde Okaliptüs lifleri ve Bambu ağacının liflerini de kullanıyoruz. Bambu Ağacı, 'bambu kun' isimli doğal bir anti-bakteriyel madde içeriyor. Doğası gereği bakteri oluşumunu engellemeye yardımcı olan bambu lifi, bu özelliğini birçok defa yıkandıktan sonra da koruyabiliyor. Ayrıca bakteri oluşumunun engellenmesi, alerji oluşumunun engellenmesine doğal olarak yardımcı olur" diyor. Ayrıca tekstil dünyasının en çok tanınan logosunu markalarının gücüne kattıklarını söyleyen Altop, şöyle anlatıyor: "Woolmark ile birlikte yol alarak yüzde 100 Woolmark onaylı yün dolgularla koleksiyon yarattık.

Woolmark, yün alanında küresel bir otorite. Woolmark logosu dünyada en çok tanınan ve itibar gören markalardan. Bu markalar, üretimden bitmiş ürüne kadar yenilikçiliği temsil ediyor ve yüksek kalite garantisi sunuyor."

Türkiye'de piyasada bir çok üründe etiketinde pamuk yazsa bile polyester kullanıldığını ifade eden Altop "Özellikle hassas olunması gereken bebek alanında bile bir hassasiyet yok. Olması gereken standartlar eksik. Etiketler yanıltıcı ve Türkiye'de tekstil alanında hiç sertifikasyon yok. Tüketilerin bilinçlendirilmesi konusunda da eksikler var" diyor.

3 ana koleksiyonu bulunuyor

1- Wooloux koleksiyonu, Woolmark yününden oluşuyor. Marka, doğal izolasyon maddesi yünün, kışın sıcak tutarken, yazın serin tuttuğunu ve yünün tamamıyla kendine özgü termal yalıtım özellikleri olduğunu savunuyor.
2- Bottoux, Tencel elyaftan oluşuyor. Marka, nemi emen ve hızla dışarı atan Tencel'in, kuru bir ortamda uykunuzu almanızı sağladığını ve yüzde 65 nem içeren ortamlarda bile vücuda temas etmeden nemi dışarı attığını savunuyor.
3- Cottoux'da üretim sırasında modifiye edilmemiş organik pamuk kullanılıyor. Marka, pamuğun nemi hızlıca emebilmesi sayesinde kuru uyku yüzeyi ile rahat ve kesintisiz uyku sağladığını savunuyor.

Çevreye duyarlı, kaz tüyü kullanmıyor

Hibboux, Yataş'ın en genç markası. Hiçbir zararlı kimyasal kullanılmadan ağaç liflerinden elde ediliyor. Doğal yöntemlerle üretiliyor. Hedefi : Sağlıklı uyku için gerekli tüm ortamı sağlamak. Mottosu: Doğallık. Sadece doğadan ilham alıyor; sadelik ve safl ığı ön plana çıkarıyor. Çevre konusunda çok hassas davranan marka prensipleri gereği ürünlerde kaz tüyü de kullanılmıyor. Onun yerine doğal merinos yünü tercih ediliyor.