Yıldız personelinizi kaybetme kılavuzu

Şirkete değer katan, yeteneği yüksek, üretmek ve yaratmak için istekli olan elemanlar bütün iş verenlerin rüyası. Tabii yıldız personeli hazır bulmuşken kaybetmek de kabusu. Peki, şirketi yukarı çeken bu elemanları nasıl kaybetmezsiniz? Ya da nasıl yeniden kazanırsınız? İşte size birkaç tüyo...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ayşe Nazmiye UÇA

Sıfırdan başlamış bir girişimciyseniz, yetenekli ve ciddi anlamda performansı yüksek bir personelin değerini çok iyi bilirsiniz.

İşe başlayan her yeni çalışanın "o" olmadığını, çok kısa süre sonra anlarsınız.

İşte "o" kişidir aradığınız: Şirkete gerçekten değer katan, şirketi yukarı çeken, yeteneği yüksek, aynı zamanda üretmek ve yaratmak için çok fazla istekli olan, kısacası "yıldız personel" olarak tanımlayabileceğiniz kişidir.

"Keşke bana gerçek anlamda yardımcı olacak, güvenebileceğim, işi teslim edebileceğim, başladığı işi bitirebileceğine inandığım biri olsa..." diye düşünürsünüz. Böyle bir kişiyi bulduğunuzda bu kişi sizin için çok değerlidir. "Yıldız personel" olarak adlandırdığımız bu kişiyi bulduğunuzda doğal olarak ona diğer personellerinizden farklı davranmaya başlarsınız. Siz, böyle bir yetenek bulmanın sarhoşluğunu yaşarken bir şeyler farklı işlemeye başlar.

Ve yıldız personelinizi kaybedersiniz...

Yıldız personel giderken çoğunlukla gerçek nedeni söylemez. Belki bir yakınının probleminden ya da bir zorunluluktan bahsederek ayrılır şirketten.

İşten ayrılırken yapılan mülakatlarda ya da hazırlanan formlarda gerçek nedeni bulmanız büyük ihtimalle mümkün değildir. Fakat kaybetmemek, sizin elinizdedir!

Belki geri döner...

"Yıldız personeliniz bir kez gittiğinde, bir daha dönmez" diye bir kural yoktur. Ona dönüş kapısını kapatmamanız size bir şey kaybettirmez. Unutmayın: İşe alım, bir üstünlük kurma savaşı değildir. Eğer ciddi anlamda sıkıntılı bir şekilde ayrılmadıysanız, doğal olarak onun geri gelmesini istersiniz. Onu geri almak için, belki birkaç sihre ihtiyacınız vardır.

Nerede hata yapıyorsunuz?

Bu aşamada, kendi tecrübelerimden oluşturduğum bir "yıldız personeli kaybetme kılavuzu"; belki sizlerin değer verdiği bir personeli kaybetmenizi önleyebilir:

- Nasılsa yapacağını bilerek onu çok fazla iş yükü altına sokmak...

- Kendisinin iş tanımı dışındaki konularda ondan çok fazla destek isteyerek odağını bozmak...

- Çok fazla sorumluluk yıkmak: Bu tür kişiler sorumluluk sahibi oldukları için verilen her sorumluluğu sahiplenir ve yerine getirememekten korkarlar...

- Diğer personelinizden çok farklı davranmak: Bu davranış kıskançlık yaratacak ve yıldızınızın ya mobbinge uğramasına ya da kendisini yalnız ve çaresiz hissetmesine neden olacaktır.

- Bazı durumlarda, olduğundan daha fazla değer vererek şirketin kuralları ve yapabilirliklerinin dışında beklentilere sokmak... Bu ve bunun gibi birçok madde sıralanabilir fakat işin en önemli boyutu, tek bir maddede özetlenir. Genelde dile getirilmeyen fakat "yıldız personeli kaybetmenin altın kuralı" olarak nitelendirebileceğimiz bu kural da şudur:

Yıldız personeli kaybetmenin en kolay yolu, başarısız personeli onların sırtına yüklemektedir.
Onların içerlemesine ve kayıplarına yoktan yere sebep olan yegâne unsur budur.
Onlar çalışıp dururken, başarısız insanlara gösterdiğiniz müsamaha; onların gidişi için bir neden oluşturur ve bir gün buna daha fazla katlanamayacaklarına karar verirler.

İşte size 3 küçük tavsiye:

1- Sosyal medyada belli-belirsiz bir destek havası oluşturun. Eğer profi linizde ekliyse, onun başarılarını takip edin; olumsuz durumlarda moral verici bir şeyler yazın.
2- Özel günlerini unutmayın. Eğer şirket kültürünüzde doğum günleri, evlilik yıldönümleri vb. özel günler kutlanıyorsa; kaybettiğiniz yıldız personelinize arada bir bu kültürü anımsatmanızdan zarar gelmez.
3- Ona fikir danışın. Özellikle şirketinizde çalışırken gerçekten iyi olduğu işlere dair, ona fikir danışın. Unutmayın ki illâ ki bir problem yaşanmasına gerek yok. Bu sizin küçük sırrınız olur.