Altın fiyatları, 'stres testinin' sonuçlarını bekliyor

Rest Danışmanlık, altın piyasasındaki gelişmeleri, Dünya Online için yorumluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Piyasaların son zamanlarda "Dip görüldü mü?" sorularıyla birlikte iyimserlik rüzgarlarını hissetmeye başlaması, borsaların değer kazanması sebebiyle altın fiyatları gevşek bir seyir izlemeye başladı. Bu hafta bankalara yapılacak stres testinin sonuçları önemli. Olumsuz sonuçlar açıklanırsa piyasalardaki iyimserlik kaybolacağından borsalar yine değer kaybedecek, güvenilir liman arayan fonlar yine altını tercih edecektir.

Test sonuçlarının olumlu açıklanması halinde iyimserlik devam edeceğinden altına talep fazla olmayacaktır. Günlük grafiğe baktığımızda orta vadeli satış devam ediyor. Uzun vade de ise yükseliş eğilimi devam etmekte.

 

Daha kısa vadeli hareketleri görmek için 4 saatlik fiyat grafiğini incelediğimizde yukarı doğru bir hareket isteğini görmekteyiz. 900 üzerine çıkılabilirse 920 ve 935 seviyelerine doğru hareket devam edecektir. Hareket güçlü olursa 945 ve 960 seviyeleri hedef olur.

Geri çekilmelerde 890 üzerinde tutunamazsa 879 önem kazanır. Bu seviye üzerinde kısa vade de kalabilirse yukarı gitme isteği yüksek demektir. Aksi takdirde 863 desteği bir kez daha test edilir. Bu desteğin kırılması halinde satışların aratarak devam edeceğini söyleyebiliriz.

Rest Eğitim Danışmanlık