Altın, rekor seviyeleri test edebilir

ScotiaMocatta, altın fiyatlarının dikkatli izlenmesini tavsiye ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İskoç emtia ve fon yönetim firması ScotiaMocatta, uluslararası piyasada altın fiyatlarının direnç seviyelerini kırması halinde son 2 yılın reskor seviyelerini test edebileceği uyarısında bulundu. Hazırlanan raporda şu ifadelere yer verildi:

"Haftalık grafiklerde altın fiyatları konsolidasyon bandının dışına çıkarak 991 dolar seviyesinden kapandı. Bu haftalık kapanış 965 ve 976 dolardaki direnç noktlarının üzerinde gerçekleşti, 2009 yılında görülen en yüksek seviye olan 1006 doların ve belki de 2008 yılının en yüksek seviyesi olan 1032 doların yeniden test edilebilmesi için açık kapı bıraktı. Bu aşamada piyasanın 976 dolara doğru bir geri çekilmeyi alım fırsatı olarak göreceğini ve stop loss satışlarının 965 doların altına taşındığını düşünüyoruz"

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.