Petrol fiyatlarında düzeltme olasılığı yüksek

Rest Danışmanlık, emtia piyasasındaki gelişmeleri, Dünya Online için yorumluyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Hisse senedi piyasalarında risk alma iştahının artması emtialara da genel olarak talebin gelmesine neden. ABD bankalarıyla ilgili stres testi sonuçları açıklanınca piyasalarda ki beklenti gerginliği ve spekülasyonlarda ortadan kaklıca rahatlanma yaşandı. Gerçi açıklanan rakamların pazarlıklar sonucu oluştuğu dedikodu olarak dolaşsa bile Hazine bakanından gelen pozitif açıklamalar piyasalara destek verdi. Ham petrol fiyatları beli bir süredir 48-54 bandı arasında gidip geliyor. Yaşanan gelişmeler sonucunda 54 seviyesi aşılınca bu seviyelere yaklaştıkça satışa geçmeye alışan traderlerin stopları da ortadan kalkınca 58,50 seviyesine kadar bir yükseliş yaşandı.

Yaşanan yükselişler ardından günlük grafiğe baktığımızda aşırı alım seviyelerine ulaştığını görüyoruz. 60 seviyesinin önemli bir direnç seviyesi olması nedeniyle bu noktaya yaklaştıkça momentum zayıflamakta. Bu nedenle yukarıya devam etmeden önce bir geri çekilme yaşanması ihtimali var.

Teknik olarak incelemeye devam ettiğimizde daha kısa vadeli olarak 4 saatlik fiyat grafiğinde de göstergelerin aşırı alım bölgesinden geri dönmek üzerinde olduğunu görüyoruz. Genel olarak piyasalarda yükselişler ardından buna benzer görüntüler bulunmakta. 58,50 kısa vade de aşılsa bile 60 seviyesinin önemli bir direnç olması ve aşırı alım bölgesine ulaşılması nedeniyle bir düzeltme hareketiyle karşılaşma olasılığımız yüksek. 55,30 seviyesi aşağı doğru kırılırsa 53,50 seviyesine kadar çekilme yaşayabiliriz. Bu seviyelere ulaştığında tekrar taleplerin gelmesi olası aksi takdirde 52,30 seviyesi hedef olacaktır.

Eğer çok olumlu beklenmedik gelişmeler ortaya çıkar veya jeopolitik gerginlikler yaşanırsa 60 seviyesi aşılır ve 65 seviyesi hedef haline gelir. Petrol fiyatları yükselmesine rağmen Dolar’ın düştüğünü hatırlatalım. Bu nedenle yaşanan düşüşün reel olarak bir etkisi olmadığı için OPEC ülkelerinin pek memnun olmadığını söyleyebiliriz.

http://www.restdanismanlik.com.tr/