Pirinçte KDV müjdesi

Başbakan Davutoğlu, pirinçte KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüleceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pirince KDV indirimi geliyor. Tekirdağ'da konuşan Başbakan Ahmet  Davutoğlu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum" dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir organize sanayi bölgesinde 2002'de 12 bin vatandaş çalışırken şu anda 4 organize sanayi bölgesinde 48 bin 500 kişinin çalıştığını, ayrıca Tekirdağ'a 9 organize sanayi bölgesi, 2 sanayi sitesi daha kurmaya kararlı olduklarını söyledi.

Davutoğlu, "Yüksek hızlı trenle, yat limanlarıyla bütün bu sanayi bölgeleriyle Tekirdağ, yükselen Türkiye'nin yükselen gücü olacak. Şimdi en önemli müjdeyi veriyorum ve bununla kongremizin hayırlı olmasını diliyorum. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda istişare etmiştik, önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na kararnameyi getireceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürüyoruz. Tekirdağ'ın, Trakya'nın bu müjdeyi beklediğini biliyorum" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir