'Bankacılık sektörümüz dijitalleşmede önde'

BKM Genel Müdürü Canko, teknoloji ve gelişmeleri yakından takip eden Türkiye'nin dijital bankacılık sektöründe de pek çok ülkeden önde olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Canko, Türkiye'nin, teknoloji ve gelişmeleri yakından takip edip dünyada ilk uygulayan ülkelerden biri olduğunu ve dijitalleşmede de bankacılık sektörünün pek çok ülkeden önce başladığını ifade etti.

BKM tarafından yapılan yazılı açıklamada, geleceğin bankacılığı konusunda dünyanın en etkili ve üretken isimlerinden Chris Skinner'ın dünyada büyük yankılar uyandıran ve BKM’nin katkılarıyla Türkçe olarak da okurlarıyla buluşacak son kitabı "’Dijital Bankacılık"ın tanımı için Türkiye'ye geldiği bildirildi.

Teknoloji ve bankacılık alanlarında yıllardır çalışan Skinner'ın, son kitabı Dijital Bankacılık ile bankacılık konusundaki inovasyonları, müşteri dinamikleri ve müşterinin bankalarıyla olan ilişkilerini, bankaların bu ihtiyaçları karşılamak için neler yapmaları gerektiğini okurlarıyla paylaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Skinner, geleneksel yöntemler ile son teknolojinin gelecekte nasıl bir arada olacağını, vizyoner bir bakış açısıyla sunuyor ve önemli ipuçları veriyor. Bundan önce Avrupa'da bankacılık regülasyonlarından geleceğin bankacılığına kadar pek çok alanda kitapları yayınlanmış olan Chris Skinner'ın bu son kitabı ilk defa BKM'nin katkılarıyla Türkçeye çevrildi. Kitabının tanıtımı için Türkiye'ye gelen Skinner bugün Gelecekhane Dijital 2.0 etkinliğinde 'Finansın Dijitalleşmesi' ile ilgili öngörülerini ve değerlendirmelerini aktardı."

Açıklamada, Skinner'in Dijital Bankacılık isimli en son kitabının hem gelecek konusunda planlarını henüz netleştirmemiş hem de geleceğe yönelik bir değişim içinde olan bankalar için ayrıntılı bir kılavuz olarak tasarladığı vurgulandı.

Kitabın, dijital banka haline getirilmek istenen bankaların ürün, hizmet, süreç ve yapılarının nasıl yeniden planlanıp düzenleneceği konusunda adeta rehberlik yaptığı belirtilen açıklamada, sadece bankacıların değil dijital çağa ayak uydurmak için stratejiler geliştirmeye çalışan herkesin okuması gereken kitapta dijital çağ için yeniden şekillenmesi gereken konuların başarılı örnekleriyle ele alındığına işaret edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, kitabın bankacılık sektörüne büyük fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

Türkiye'nin teknoloji ve gelişmeleri yakından takip edip dünyada ilk uygulayan ülkelerden biri olduğunu ve aslında dijitalleşmede de bankacılık sektörünün pek çok ülkeden önce başladığına ve önde olduğuna dikkati çeken Canko, "Türkiye, bankacılık sektörünün ve BKM'nin dijitalleşmeye verdiği önem, bu konudaki çalışmaları dünyada pek çok kişi ve kurum tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye’yi yakından takip eden isimlerden biri olan Chris Skinner'ın kitabının da sektörümüz ve dijital çağa geçiş için çalışmalarda bulunan tüm sektörler için çok faydalı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.