'Yeni mevzuat' Borfin eğitiminde

Borfin Eğitmeni Nazik Taşkın, Sermaye Piyasası Mevzuatı'ndaki yapılan tüm değişiklikleri ve gelişmeleri Sermaye Piyasası Lisanslama Eğitimleri'nde anlatıyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yeni Sermaye Piyasası Mevzuatı, Borfin'in Sermaye Piyasası Lisanslama eğitimlerinde yer alıyor. Uzun yıllardır Sermaye Piyasası alanında çalışmış ve SP Lisanslama eğitmenliği yapmış olan Nazik Taşkın tarafından Borfin’de verilen eğitimler, temel ve ileri düzey lisanslama sınavına yönelik. Temel eğitim;  Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Mevzuat’ tan oluşurken, ileri düzey ve türev lisanslamaya yönelik eğitim; Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Mevzuat, Ticaret Hukuku ve Borçlar Hukuku Eğitimi’nden oluşuyor.

21-22 Eylül’de yapılacak olan SP lisanslama sınavı yeni mevzuatı kapsıyor

30 Aralık 2012 tarihinde 6362 sayılı yeni Sermaye Piyasası Kanunu yürürlüğe girdi. Bu tarihten itibaren, yeni Kanun ve değişen alt düzenlemeler ile yeni sermaye piyasası mevzuatı şekillenmeye başladı. Halen devam eden alt düzenleme değişikliklerinden, 10 Temmuz 2013 tarihine kadar Resmi Gazetede yayımlanmış olanlar, 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde yapılacak lisans sınavı kapsamını oluşturacak. İşte bu kapsamda yapılan değişiklikler ve yenilikler Nazik Taşkın’ın Borfin Eğitimlerinde yer alıyor.

Sermaye piyasası lisansı artık zorunlu

Sermaye Piyasası alanında faaliyet gösteren Yatırım Bankalarında, Bankaların Sermaye Piyasası Faaliyetlerinde, aracı kurumlarda, portföy yönetim şirketlerinde ve artık Borsa Şirketlerinde de Sermaye Piyasası Lisansı aranıyor. Taşkın, Lisanslama sınavını başarmak ve kariyer basamağında ilerlemek isteyen sermaye piyasası çalışanları ve bu alanda kariyer yapmak isteyen yeni Üniversite mezunu adaylara, bu eğitimin yararlı olacağını belirtiyor. Bu eğitim, SP Lisansına sahip olabilme yeterliliğinin belgeleneceği SPK lisans sınavında, başarı şansını artırma yolunda önemli bir kılavuz olacaktır.

Nazik Taşkın' ın Borfin' deki Eğitimleri;
1- Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Mevzuat Eğitimi
2- Sermaye Piyasası Mevzuatı ve İlgili Mevzuat, Ticaret Hukuku ve Borçlar Hukuku Eğitimi.