2013'te büyüyen şirketler halka açılabilir

Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu, "Daha fazla şirketin sermaye ihtiyacını, sermaye piyasasından karşıladığını göreceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Yazıcıoğlu, "2013'te, büyüyen şirketlerin halka açıldığını göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

Bursa'da bir otelde, Yapı Kredi Private Banking tarafından düzenlenen "2013 Yılına İlişkin Ekonomik Beklentiler Semineri"ne konuşmacı olarak katılan Yazıcıoğlu ve Yapı Kredi Hazine Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mert Öncü, 2013'e ilişkin ekonomik beklentilerini paylaştı.

Seminerde konuşan Yazıcıoğlu, yeni yılın tasarruf vakti olduğunu belirterek, "Türkiye'nin büyüme hızı, kar yaratabilme hızına paralel değil. Şirketlerimiz çok daha fazla büyüyor. Rekabet de büyüdüğü için aynı miktarda kredi istiyoruz ve bu yüzden bankalara dönüyoruz" diye konuştu.

Borsada halka açık şirketlerin halka açıklık oranının düşük olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "Bu, yabancıların çok eleştirdiği bir konudur. Yabancılar, 2008 krizinde çok fazla halka açık olmanın dayağını yediler. Bu durumun kötü tarafları olduğu gibi iyi tarafları da var" ifadelerini kullandı.

"2013'te, büyüyen şirketlerin halka açıldığını göreceğimizi düşünüyorum" diyen Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha fazla şirketin sermaye ihtiyacını, sermaye piyasasından karşıladığını göreceğiz. Nedeni çok basit, bir bankacı olarak değerlendirirken borca bakarsınız. Borcu bir yere kadar büyütebilirsiniz. Bir yerden sonra borç büyüyemez, sermaye gerekli. Cepte para yoksa ya ortak bulunacaktır ya da sermaye piyasasına başvurulacaktır. Biz sermaye piyasasına başvurulduğunu göreceğiz."