46 yeni şube açacak, 1400 kişi alacak

DenizBank Genel Müdürü Ateş, gelecek karda yaklaşık yüzde 23 büyüme beklediklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Rus Sberbank'ın ana ortak olduğu Denizbank'ın Genel Müdürü Hakan Ateş, bankanın 2013 yılında aktiflerde yüzde 22, nakdi kredilerde yüzde 25 ve karda yaklaşık yüzde 23 büyüme beklediklerini belirterek, 10'u yurtdışında olmak üzere 46 yeni şube açacaklarını ve 1,400 kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Ateş, Reuters ile 2013 yılı planları kapsamında yaptığı söyleşide, bankanın aktiflerde daha önce 2014 için hedeflenen 70milyar liralık büyüklüğe, 2013 sonunda ulaşacaklarını belirterek, "Şu anda 57 milyar lira civarında büyüklüğümüz var. 2013 sonunda herhalde 70 milyar liraya ulaşacağız. Nakdi kredilerde yüzde 25, mevduatta yüzde 20 civarında büyüme yakalarız. Karda ise yaklaşık yüzde 23 artış bekliyoruz" dedi.

Ateş bankanın gelecek yıl şubeleşme ve personel alımı politikası ile ilgili olarak da, "Gelecek yıl 10'u yurtdışı olmak üzere 46 yeni şube açmayı, 1,400 kişilik istihdam yaratmayı planlıyoruz. Şu anda 625 şubemiz var. Yurtdışında açacağımız şubeler Avusturya ve Almanya ağırlıklı olacak" diye konuştu.

Şube açma konusunda Erbil ve Kıbrıs ile de ilgilendiklerin iifade eden Ateş, Avrupa'da başka yerlere de baktıklarını ancak bununla ilgili yönetim kurulu kararının gelecek yıl olabileceğini kaydetti.

 Gelecek yıl 500 milyon yurtdışı finansman sağlarız

Ateş, bankanın yurtdışı finansmanı konusunda da, yeni yılın ilk günlerinde dış finansman ile ilgili bir çok fonlama planlarının olduğunu belirterek, eurobond ihracı için de görüşmeler yaptıklarını ancak şu an için açıklanacak bir durum olmadığını söyledi.

Ateş, yurtdışı finansmanını 2013'te, mevcut seviye olan 4.9milyar dolardan, 500 milyon dolar artırarak 5.4 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Bono ihraçlarının sektörde artacağını belirten Ateş, "Şuanda Türk bankacılık sektöründe 100 milyar dolar yurtdışından fonlama var. Yurtdışı kredilerin yenileme (roll-over) oranının yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşmesini bekliyorum. Yeni bono ihraçları gelecektir. Yani sektör bu 100 milyar doları gelecek sene 110 milyar dolara çıkarabilir, 10 milyar dolar Türk bankacılık sektörüne gelebilir" diye konuştu.

Sermaye artırımı önümüzdeki dönemde olabilir

Ateş ayrıca bankada önümüzdeki dönemde, henüz alınmış bir karar olmamakla birlikte, bir sermaye artışının da gündeme gelebileceğini, bunun ana hissedarın katkısıyla ya da sermayeye katkı sağlayan dış finansman yoluyla (Tier II) olabileceğini ifade etti.