A&T Bank'tan 14,5 milyon lira kar

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - A&T Bank, 2013 yılının ilk çeyreğini 14,5 Milyon TL net dönem karı ve yüzde 13,5 özkaynak karlılığı ile kapattı.

A&T Bank Genel Müdürü Sadek K.S. Abu Hallala, 2013 yılının ilk çeyreğini değerlendirirken yaptığı açıklamada "2.8 Milyar TL aktif büyüklüğüne sahip olan A&T Bank, 888 Milyon TL tutarındaki toplam nakdi kredileri ve 1.7 Milyar TL tutarındaki toplam gayri nakdi kredileriyle Türk ekonomisine ve müşterilerine sağladığı desteği sürdürmeye devam etti. Yılın ilk çeyreğinde nakdi kredilerimizi %21, gayri nakdi kredilerimizi de %10 büyüttük. Özkaynaklarımız yüzde 3,5 oranında artarak 427 Milyon TL'ye yükseldi. Ayrıca, sermaye yeterlilik oranımız yüzde 18,6 ile sektör ortalamasının üzerinde gerçekleşti.

Bankamızın net faiz gelirleri 2013 yılının ilk üç aylık döneminde bir önceki çeyreğe göre gerileyen faiz oranlarına rağmen yatay seyrini korumuş, net ücret ve komisyon gelirleri ile faaliyet gelirleri toplamları sırasıyla %7 ve %23 oranlarında artmıştır. Bankamızın yılın ilk çeyreğindeki net dönem karı da bir önceki çeyreğe göre %102 oranında artarak 14,5 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Devamlı geliştirdiğimiz teknolojik altyapımızı ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yenilikçi ürünlerimizi, MENA Bölgesi'ndeki 36 yıllık tecrübemiz ve gücümüzle birleştirerek yılın ilk üç ayında bu başarıyı yakaladık. Karlılığımızı, önümüzdeki dönemde sürdürmeyi hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.