ABD verisiyle dolar sert düştü

ABD'de açıklanan mayıs ayı enflasyon verisinin Fed'in faiz artışını desteklemeyecek şekilde gelmesi doları 3.49'un altına çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DÜNYA ONLİNE

Güne 3.52'nin hemen altında başlayan dolar/TL, ABD mayıs ayı enflasyon verisinin ardında 3.49 seviyesinin altını gördü ve 3.840'a kadar indi.

ABD’de Mayıs ayı enflasyonu yıllık bazda beklentilerin aşağısında yüzde 1,9 artış kaydederken, aylık bazda yüzde 0,1 azaldı.

Analistler, ABD’den gelen veri akışının Fed'in faiz artışını desteklemediğini belirtiyor.

Söz konusu verinin açıklanması sonrası dolar dünya genelinde değer kaybediyor.

Verilerin ardından dolar endeksi bir haftanın en düşük seviyesi olan 96.54'e kadar gerilerken euro dolar paritesi de 6 günün zirvesi olan 1.1255'e yükseldi.

ABD'de TÜFE artış beklentilerinin aksine azaldıABD'de TÜFE artış beklentilerinin aksine azaldı

 Veri öncesinde 3,5125 seviyesinde bulunan dolar/TL, açıklanan verilerden sonra 3,4840 ile 16 Aralık 2016'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Analistler, bugün saat 21.00'deki ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından çıkacak kararların dolar/TL'nin yönü üzerinde etkili olacağını ifade ederek, karar sonrası Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarından, yıl sonuna kadarki faiz artırım sürecine ilişkin ipuçlarının aranacağını dile getirdi.