ABD'de petrol sondaj kulesi sayısı arttı

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta arttı. Ham petrol üretimi de geçen hafta günlük ortalama 67 bin varil artarak 9,62 milyon varile yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimi hakkında gösterge olarak kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta arttı.

Petrol sahası hizmet şirketlerinden Baker Hughes'un yayımladığı haftalık verilere göre, Amerikan petrol endüstrisinde bu hafta 9 petrol sondaj kulesi hizmete alınırken, 6-10 Kasım'ı kapsayan hafta itibarıyla toplam sayı 738'e yükseldi.

Ülkedeki sondaj kulesi sayısı geçen hafta 8 azalmıştı. Böylece bu haftaki artışla geçen haftaki kayıplar telafi edilmiş oldu.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısındaki artışın ardından küresel piyasada petrol fiyatlarında hafif düşüş görüldü. TSİ 21.15'te Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı 63,44 dolara, ABD'nin Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı da 56,64 dolara kadar geriledi.

Ayrıca ABD'nin ham petrol üretimindeki artış geçen hafta da devam etti. ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) çarşamba günü açıklanan verilerine göre, ABD'nin ham petrol üretimi geçen hafta günlük ortalama 67 bin varil artışla 9,62 milyon varile ulaşmıştı.

EIA'nın kasım ayı "Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"na göre, ABD'nin ham petrol üretiminin bu yıl günlük ortalama 9,2 milyon, gelecek yıl 9,9 milyon varil olması öngörülüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir