ABD'deki iddianame Halkbank hisselerini baskıladı

ABD'de savcılarının Halkbank'ın eski genel müdürü hakkındaki iddianamesinin ardından bankanın hisseleri yüzde 2.52 kayıpla güne başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de savcılarının, İran'a karşı Amerikan yaptırımlarının ihlal edilmesinde rol oynadıkları gerekçesiyle ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan ve Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan hakkında iddianame hazırlayıp mahkemeye sunmasının ardından Halkbank hisseleri 2.52 kayıpla açılırken, daha sonra kayıplarını azalttı.

Halkbank hisseleri saat 10.06'da yüzde 2.17 kayıpla 13.98 liradan işlem görüyordu. Borsa İstanbul endeksi ise yüzde 0.13 artışla 109.740 seviyesindeydi.

Deniz Yatırım raporunda, "Bu haberin Halkbank hisselerinde bir miktar baskı yaratmasını bekliyoruz" denildi.

ABD'de savcılar, İran'a karşı Amerikan yaptırımlarının ihlal edilmesine rol oynadıkları gerekçesiyle ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan ve Halkbank'ın eski genel müdürü Süleyman Aslan hakkında iddianame hazırladı ve mahkemeye sundu. Savcılık iddianamesinde Çağlayan ve Aslan, yaptırımların ihlali için komplo ve işbirliği yapmakla suçlanıyor. İddianame, halen ABD'de tutuklu olarak yargılanan İran asıllı altın taciri Reza Zarrab aleyhinde devam eden davada yeni bir aşama oluşturuyor.

Halkbank'tan 'ABD' açıklamasıHalkbank'tan 'ABD' açıklaması