Akbank, 1.5 milyar $ sendikasyon aldı

Yenilenen kredinin maliyeti bir yılda 60 baz puan geriledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Akbank uluslararası piyasalardan 419.5 milyon dolar ve 779 milyon euro olmak üzere yaklaşık 1.5 milyar dolarlık, iki dilimden oluşan bir yıl vadeli  sendikasyon kredisi sağlarken; yenilenen kredinin maliyeti bir yılda 60 baz puan geriledi.

Bankadan KAP'a yapılan açıklamada, dış ticaretin finansmanı amaçlı kullanılacak kredinin toplam maliyetinin Libor/Euribor artı 75 baz puan olduğu belirtildi.

Banka böylece geçen yıl Ağustos ayında Libor/Euribor artı 135 baz puandan sağladığı kredisini 60 baz puan daha düşük bir maliyetle gerçekleştirmiş oldu.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde uluslararası piyasalarda borçlanma maliyetlerinin bir miktar yukarı yönlü olduğuna dikkat çekerek; "Amerika Merkez Bankası'nın açıklamalarının tüm dünyada etkisi görüldü. Ancak ülkemizin makroekonomik göstergeleri bugün hala birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeden daha iyi.. Geçen yıl yüzde 1.35 maliyetle aldığımız kredimizi, bu yıl maliyetimizi 60 baz puan düşürerek yüzde 0.75 maliyet üzerinden yeniledik" dedi.

Açıklamaya göre, sendikasyon kredisine 19 ülkeden 38 banka katılırken; Akbank 1993'ten bu yana 34 sendikasyon ile 22.5 milyar dolar sendikasyon kredisi sağladı.