Akbank AG, 205 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı

Akbank AG, 19 bankanın katılımıyla 205 milyon dolar tutarında iki ayrı dilimden oluşan, 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankanın yüzde 100 iştiraki olan Akbank AG, toplam 19 bankanın katılımıyla 205 milyon dolar tutarında iki ayrı dilimden oluşan, 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi aldı. Dış ticaretin finansmanında kullanılacak kredinin sözleşmesi geçen günlerde Frankfurt'ta imzalandı. 

 Kredinin faiz maliyeti Libor/Euribor + yüzde 0,50 olurken, işlemde Standart Chartered Bank ile Wells Fargo Bank N.A. "Coordinator & Documentary Agent", Commerzbank International S.A. "Facility Agent" olarak görev üstlendi. 

Akbank AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Banu Özcan, Standard Chartered Bank ve Wells Fargo Bank dışında diğer MLA'lerin, Raiffeissen Bank International AG ve UniCredit Bank olarak sıralarken diğer katılımcı bankaların ise Commerzbank AG, DZ Bank AG, Goldman Sachs International, Aresbank S.A, ING Bank N.V., National Bank of Canada, Barclays Bank PLC, Bayerische Landesbank, Bremer Kreditbank AG, Citibank Nassau, KBC Bank, Landesbank Baden-Württemberg, Societe Generale, VietinBank, Misr Bank - Europe GmbH olduğunu belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir