Akben: KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz

KGF ve KOSGEB kredilerinin yatırımı ve istihdamı teşvik etmek için kullandırıldığını belirten BDDK Başkanı Akben, "KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankacılık Düzeleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Toplam kredilerde katılım bankalarının payınn yüzde 4 seviyesinde olduğunu belirten Akben, "Katılım bankacılığının 2023'te sektördeki payının en azından yüzde 15'e ulaşması yönünde tüm paydaşların önemli gayretleri var. Katılım sektörüne hem kamu tarafından hem de özel sektör tarafından yeni katılımcı gelmesini beklemekteyiz" dedi.

Akben, faizsiz finans kanun taslağında son aşamaya yaklaşıldığını bildirdi.

'KGF'nin sıkı denetçisi olacağız'

Mehmet Ali Akben ayrıca, "KGF ve KOSGEB kredileri çok gündeme gelen bir konu oldu, bu krediler yatırımı, istihdamı teşvik eder yapıda kullandırılmak için açıldı. Bunların dışında kullandırılmasını, yönlendirilmesini beklemiyoruz ve istemiyoruz, bunun sıkı takipçisi ve denetçisi olacağız. KGF'nin çarçur edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.