Aktif Bank ve ITFC'den ihracatçılara destek

Türk ihracatçıları, Aktif Bank'ın ITFC işbirliğiyle sunduğu ihracat murabaha finansman desteğine ulaşarak ihracatlarına yeni finansman imkanları yaratacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aktif Bank ve uluslararası İslami ticaret finansman kuruluşu ITFC işbirliğiyle ihracat finansmanı alanında faaliyet gösterecek iki adımlı murabaha finansman hattı imzalanan anlaşma ile yürürlüğe girdi. 

Aktif Bank'tan yapılan açıklamaya göre, banka ile ITFC işbirliğiyle ihracat finansmanı alanında faaliyet gösterecek 100 milyon lira tutarında iki adımlı murabaha finansman hattı, Aktif Bank Genel Müdürü Dr. Önder Halisdemir ve ITFC Genel Müdürü Dr. Waleed Al - Wohaib tarafından imzalanmasıyla yürürlüğe girdi.  

"Yenilikçi finansman modelleriyle ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz"

Bu anlaşma ile Türk ihracatçıları, Aktif Bank'ın İslam Kalkınma Bankası kuruluşu ITFC işbirliğiyle sunduğu ihracat murabaha finansman desteğine ulaşarak ihracatlarına yeni finansman imkanları yaratacak. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aktif Bank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu üyesi Dr. Halisdemir, Türkiye'nin büyümesi için önemli bir güç olan ihracatçılara rekabet üstünlüğü sağlayacak, daha uzun vadelere yayılmakta olan finansman ihtiyaçlarını karşılayacak bu anlaşmayı Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kuruluşu ITFC ile yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Aktif Bank olarak uluslararası finans kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, ülkemiz ihracatına katkı sağlayan, yenilikçi finansman modelleriyle ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

ITFC Genel Müdürü Dr. Waleed Al-Wohaib, "Dünyada pek çok ülkeyle ve bankayla anlaşmalar yapıyoruz. Fakat Aktif Bank farklı. Aktif Bank ile sadece finans hattında değil, ilerleme adına da önemli bir ortaklık gerçekleştiriyoruz. ITFC misyonu olan 'Ticareti geliştirme, hayatları iyileştirme' adına attığımız bu adımdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir