Aktif Bank'a Avrupa'dan ödül

Bankanın uluslararası finans kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ülke ihracatına katkı sunduğu yenilikçi finansman modeli Trade Finance Dergisi'nce "Yılın Anlaşmaları Ödülü"ne layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aktif Bank, uluslararası finans kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ülke ihracatına katkı sunduğu yenilikçi finansman modeli sayesinde iş ve finans dünyasının saygın yayınlarından olan Trade Finance Dergisi'nce "Yılın Anlaşmaları Ödülü"ne layık görüldü. 

Aktif Bank'tan yapılan açıklamaya göre, bankanın yenilikçi finansman modeli, iş ve finans dünyasının saygın yayını Euromoney PLC grubunun Trade Finance Dergisi'nce düzenlenen yarışma kapsamında "Trade Finance 'Deals of the Year Awards' for EMEA" (EMEA Bölgesi, Yılın Anlaşmaları Ödülü) ödülüne değer bulundu. 

Londra'da düzenlenen törende ödülü, Aktif Bank Finansal Kurumlar Grup Başkanı Muzaffer Suat Utku ile Aktif Bank Hazineden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Ünveren aldı. Banka, derginin uluslararası jürisince layık görüldüğü bu önemli ödüle, yaklaşık 200 aday arasından ulaştı. 

Aktif Bank'a Trade Finance Dergisi'nin prestijli ödülünü getiren anlaşma, bankanın Türk ihracatçıları için geliştirdiği özel finansman modeli çerçevesinde, bir İslam Kalkınma Bankası kuruluşu olan ITFC ile imzalanmıştı. Ödül, Aktif Bank ile ITFC'nin yaptığı bu işleme verildi. Bu işlemle uluslararası kredibilitesi ve dereceleriyle öne çıkan Aktif Bank, İslam Kalkınma Bankası'ndan 125 milyon liralık bir kaynak sağlayarak bunu Türk ihracatçısı için kullandırıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir