Albaraka Türk'e 450 milyon dolarlık kredi

Albaraka Türk, toplam 450 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi temin ettiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Albaraka Türk, toplam 450 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi temin ettiğini bildirdi.

Albaraka Türk'ün açıklamasına göre, Banka, Barwa Bank QSC, Bank ABC Islamic, Emirates NBD Capital Limited, Kuwait International Bank ve Standard Chartered Bank liderliğinde 11 ülkeden 16 bankanın katılımıyla 278 milyon dolar ve 154,5 milyon euro olmak üzere, toplam 450 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi sağladı.

Kredi, bankanın genel kredi işlemlerinin finansmanı için kullanılacak. İki ayrı vadede temin edilen kredinin maliyeti ise 367 gün vadeli dilimi için libor/euribor+110 bps, 2 yıl 3 gün vadeli dilimi için de libor/euribor+125 bps oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, 2015 yılının başında 268 milyon dolarlık murabaha sendikasyon kredisi sağladıklarını anımsatarak, "2015 yılının ikinci murabaha sendikasyon kredisini de iki farklı vadeyle başarıyla tamamladık. Yurt dışındaki değerli muhabir bankaların katılımıyla kredinin 450 milyon dolara çıkması, Albaraka Türk'ün gösterdiği kalıcı performans ve büyüme potansiyelinin yanında global ekonomik konjonktüre uyum kabiliyetini teyidi bakımından da memnuniyet verici" değerlendirmelerini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir