Albayrak: Enflasyon hedeflediğimiz yönde

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019 enflasyon hedefimizi yüzde 15,9 olarak açıklamıştık. Enflasyonun hedeflediğimiz yönde gittiğine dair net sinyaller alıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da gerçekleştirilen AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, enflasyonun hedeflenen yönde gittiğine dair net sinyaller alındığını söyledi.

Toplantıda; vize serbestisi, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi, ticaret hacminin artırılması gibi pek çok konunun ele alındığını anlatan Albayrak, ekonominin görünümüne dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"2019 enflasyon hedefimizi yüzde 15,9 olarak açıklamıştık. Enflasyonun hedeflediğimiz yönde gittiğine dair net sinyaller alıyoruz. Özellikle ikinci çeyrekten sonraki süreçte baz etkisiyle hedefleri çok rahat tutturacağımızı düşünüyorum."

Bakan Albayrak ile ortak basın toplantısında konuşan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen ise "Türkiye AB'nin beşinci en büyük ticaret ortağı ve AB'de Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı" diyerek ikili ilişkilerin önemine vurgu yaptı.

Katainen, "AB tarafı olarak her zaman iş birliğini ilerletmeye ve Türk makamlarıyla konuşmaya istekli olduğumuzu belirtmek istiyorum. Türkiye'ye Avrupa ülkesi gözüyle bakıyoruz ve yapılan ekonomik reformlar umut vaat ediyor" ifadelerini kullandı.