Alman firmaların ihracat beklentisi 6 yılın zirvesinde

Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, bu ay 17,5 puana yükselerek Nisan 2011'den bu yana görülen en üst seviyeye çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkezi Almanya'nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya için haziran ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı.

Ifo Başkanı Clemens Fuest ankete ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya'da mayıs ayında 14,8 puan olan İhracat Beklenti Endeksinin haziranda 17,5 puana çıktığını ve bunun Nisan 2011'den bu yana kaydedilen en yüksek seviye olduğunu bildirdi.

Alman ihracatçılar arasındaki güvenin bu ay uzun süredir olduğundan daha güçlü olduğunu aktaran Fuest, Alman ihracatçılarının esas olarak Avrupa Birliği'ndeki dinamik ekonomik kalkınmadan faydalandığını savundu.

Fuest, neredeyse tüm sektörlerin ihracatta artış beklediğini belirterek, "Haziran ayındaki yükselişin ana etkenleri otomotiv ve elektrikli ev eşyaları sektörüydü. Metal endüstrisi de ihracatta yükseliş bekliyor. Ancak kimyasal ve ilaç sektörlerinde açık bir düşüş görüldü." ifadelerini kullandı.