Almanya'da istihdam mayısta arttı

Destatis'in geçici verilerine göre, Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış istihdam mayıs ayında bir önceki aya göre 0,1’lik artış kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya'da mevsimsellikten arındırılmış istihdam, mayıs ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0,1 arttı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) bugün açıkladığı geçici verilere göre, ülkede mevsimsellikten arındırılmış istihdam oranı mayıs ayında nisan ayına göre yüzde 0,1 yükseldi.

Mayıs ayında istihdama katılan kişi sayısı aylık 36 bin artarken, toplam istihdam da 44 milyon 70 bin oldu. Bu Doğu ve Batı Almanya’nın 1990 yılındaki birleşmesinden bu yana görülen en yüksek istihdam sayısı oldu.

Almanya’da istihdam, arındırılmamış rakamlarla değerlendirildiğinde ise söz konusu dönemde yüzde 0,3 ve bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1,5 yükseldi.

Mayısta işsizlik yüzde 3,9 seviyesinde

İş gücü anketine dayanan geçici tahminlere göre, mayıs ayında arındırılmamış rakamlarla 1 milyon 57 bin işsiz belirlendi. Önceki aya kıyasla işsiz sayısı 210 bin veya yüzde 11,8 azalış kaydetti.

Almanya’da mevsimsel ve düzensiz etkilerden arındırılmış işsiz sayısı da önceki aya kıyasla yaklaşık 10 bin kişi azalarak 1 milyon 66 bin seviyesinde kaydedildi.

Ülkede mayıs ayı işsizlik oranı ise yüzde 3,9 olarak ölçüldü.