Altın 2 haftanın en yükseğinde!

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.230 dolar seviyesine çıkarak son iki haftanın en yüksek seviyesini gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dün açıklanan toplantı tutanaklarının ardından dolar endeksinde görülen sert değer kaybı emtia fiyatlarına yukarı yönlü destek oldu. Dün güne 1205,06 dolardan başlayan altının ons fiyatı toplantı tutanaklarında son dönemde güçlenen dolar endeksinden rahatsızlık duyulduğunun dile getirilmesinin ardından yükselişe geçti ve 1.224,27 dolara kadar çıktı.

Güne bugün 1.220 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı artış eğilimini sürdürerek son iki haftanın en yüksek seviyesi olan 1.230 doları gördü. Altının ons fiyatı 26 Eylül'de 1.230,86 dolar seviyesine çıkmıştı. 

"Altın yükselişin devamı açısından kritik bir bölgeye girmiş görünmektedir"

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut konuya ilişkin değerlendirmesinde, uzun süre ABD ekonomisindeki toparlanmayı ve Fed'in faiz artırımı beklentilerini fiyatlayan altının ilk etapta 1.200 dolar seviyesinin altını test ettikten sonra toparlandığını, dün açıklanan Fed tutanakları sonrasında ise yükselişin anlam kazandığını dile getirdi. 

Fed yetkililerinin güçlü doların ABD ekonomisinde yaratabileceği risklere atıfta bulunmasıyla beraber dolar talebinin zayıflamasından olumlu etkilenen altının yükselişin devamı açısından kritik bir bölgeye girdiğine dikkati çeken Karabulut, "Burada ilk direnç seviyesi 1231 olmakla birlikte, bu seviye üzerinde günlük kapanışlarda altındaki toparlanmanın devamı neticesinde 1.239 ve 1.249 dolar hedeflenebilecek direnç noktaları olarak görünmektedir. 1.222 dolar seviyesi ilk destek olmakla birlikte asıl önemli destek 1.208 dolardır. Çünkü altın uzun süre 1.208 dolar civarlarında konsolide olmuştu" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir