Altın fiyatı yüzde 1 geriledi

Altının ons fiyatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı Rusya'daki birliklerine geri dönmesi emrini verdiği haberleriyle 1.337 dolar seviyesine kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haftanın ilk işlem gününde Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri müdahalenin etkisiyle 1.350 dolar seviyesini aşan altının ons fiyatı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı Rusya'daki birliklerine geri dönmesi emrini verdiği haberleriyle 1.337 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı askeri müdahale tüm dünyada ve küresel ekonomide yankı bulurken, Avrupa Birliği ve ABD'nin konuya ilişkin açıklamaları ve ABD'nin bir takım yaptırımlarla Rusya'yı tehdidi piyasalardaki gerginliği daha da tırmandırdı.  

Tüm bu gelişmeler yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan talebini artırırken altının ons fiyatı, son dört ayın en yüksek seviyesi olan 1.354,85 dolara kadar yükseldi.  

Bugün güne 1.352,66 dolar seviyesinden başlayan altının ons fiyatı Putin'in Batı Rusya'daki birliklerine geri dönmesi emrini verdiği haberlerinin ardından gelen satışların etkisiyle dünkü kapanışa göre yüzde 0,9 düşüşle 1.337 dolar seviyesine kadar geriledi. 

Analistler, politik ve siyasi riskler nedeniyle risk iştahında görülen azalmayla altın fiyatında yaşanan yükselişin ardından, Ukrayna'ya ile ilgili gerilimin tırmanmayacağına ilişkin iyimserliğin satışları tetiklediğini belirtiyor. 

Analistler, bugün Rusya ve Ukrayna'dan gelecek açıklamalar ile ABD'de açıklanacak verilerin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyci olacağını ifade ederken, teknik olarak altının ons fiyatında satışların devam etmesi durumunda 1.325 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir