Altın fiyatları 5 ayın zirvesinde

Jeopolitik risklerin artmasının yanı sıra Trump'ın doların aşırı güçlü olduğunu söylemesi altın fiyatlarını 5 ayın zirve seviyelerine çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Altın fiyatları ABD'nin Rusya ve Kuzey Kore ile ilişkilerinde yaşanan gerilimin artması üzerine beş ayın zirve seviyesine çıktı.

Fiyatlar, Başkan Trump'ın ABD Doları'nın çök güçlü olduğunu söylemesinden de destek buldu.

Spot altının ons fiyatı erken saatlerde 1,287.98 dolara kadar çıkarak 10 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Alnus Yatırım tarafından hazırlanan analizde altın için şu değerlendirme yapıldı:
"Ons altın 2011'deki zirvesinden başlattığı düşüş trendine dayanmış durumda. Ana resimde altını kuvvetlendirecek etkenlerde geçmiş günlere nispeten güç kaybı olsa da altın hala güçlü. Jeopolitik riskler tamamen yok olmuş değil ve Trump dünkü açıklamasında düşük faiz politikasını destekleyen açıklamalar yaparak doların değer kazanmaması gerektiğini belirtti. Altını kuvvetlendirecek ana unsur ise ABD tahvil faizlerindeki düşüş olmakta. 10 yıllık tahvilde 2,3'lerin altına geçilmesi altını destekliyor.

Ons altın teknik olarak incelendiğinde 2011'den başlayan düşüş trendinin test edildiği görülmekte. 1288 bölgesinin yukarı yönlü kırılması aynı zamanda uzun vadeli düşen trendin de kırılmasını sağlayabilir. Geri çekilmede ise 1280 ve 1272 destekleri öne çıkmakta."