Altın iki haftanın zirvesinde

Dolarda yaşanan değer kaybı ve dolar endeksindeki aşağı yönlü hareketlerle birlikte altında yukarı yönlü sert hareketler görüldü. Güne 1.187,05 dolardan başlayan altının ons fiyatı 1.204,75 dolara yükselerek 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1.204 dolara yükselerek yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesini gördü. 

Geçen haftanın son işlem gününde ABD'de açıklanan verilerin ardından hızlı bir şekilde yükselen altının onsu en yüksek 1.194 doları gördükten sonra dün yatay bir seyir izleyerek günü 1.186,46 dolardan tamamlamıştı. 

Japon ekonomisinin resesyona girmesi, küresel piyasalarda büyümeye ilişkin kaygıları tekrar gündeme getirirken, faiz oranlarının uzun süre daha düşük kalacağı beklentisi altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlere neden oldu.  

Bu gelişmelere paralel dolarda yaşanan değer kaybı ve dolar endeksindeki aşağı yönlü hareketlerle birlikte altında yukarı yönlü sert hareketler görüldü. Güne 1.187,05 dolardan başlayan altının ons fiyatı bu seviyeden gelen alımların devam etmesiyle 1.204,75 dolara yükselerek 31 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

Analistler, dolarda yaşanan değer kayıplarının devam etmesi durumunda altının ons fiyatında yükseliş eğiliminin devam edebileceğini dile getirerek, teknik olarak 1.180 doların üzerinde kalması durumunda sırasıyla 1.225 ve 1.250 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor. 

Altının ons fiyatının olası düşüşlerinde 1.180 doların destek olarak takip edileceğini ifade eden analistler, bu seviyenin altında ise 1.149 dolara kadar düşüşün devam edebileceğini belirtiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir