Altında kritik seviyeye yaklaşıldı

İntegral Menkul Değerler Analisti Batu "1.650 ile 1.668 bandında yatay bir seyir sergileyen altın fiyatlarının kritik seviyelere yaklaştığını söyleyebiliriz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - İntegral Menkul Değerler Analisti Ozan Batu, 1.650 ile 1.668 dolar bandında yatay bir seyir sergileyen altın fiyatlarında kritik seviyelere yaklaşıldığını kaydetti.
İntegral Menkul Değerler Analisti Ozan Batu, altın fiyatlarında son günlerde Japon Hükümeti'nin ekonomik toparlanmayı hızlandırmak için parasal genişlemeye hazır olduklarını belirtmesinin yanı sıra, ilave tedbirlerin de alınacağı yönündeki beklentilerin artması sonrası 1.650 dolaylarından alım tepkisi gerçekleştiğini belirtti.
Batu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Noel tatili nedeniyle açıklanan önemli ekonomik verilerin bulunmaması ve ABD'de mali uçurum sorununun halen devam etmesinin de etkisiyle 1.650 ile 1.668 bandında yatay bir seyir sergileyen altın fiyatlarının kritik seviyelere yaklaştığını söyleyebiliriz. Altın fiyatlarını tekniksel olarak incelediğimizde orta ve uzun vadede etkili olan yükselen trendin halen devam ettiğini açıkça görmekteyiz. Fakat geçtiğimiz haftalarda önemli bir destek seviyesi olan 1.635 dip seviyesinin test edildikten sonra kısmi alım tepkisi ile karşılaşsa da kısa vadeli düşen trendini sürdürdüğünü söyleyebiliriz."