Avrupa borsaları dar hacimli işlemlerde artıda

Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi endeksi yüzde 0.2 yükselirken lokomotif hisseler artıya geçmek için çabalıyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa borsaları seansın ilk saatlerinde artıda seyrederken, işlem hacimleri cuma günü başlayan başlayan ABD'li ve Avrupalı şirketlerin ikinci çeyrek bilanço dönemi dolayısıyla düşük düzeylerde bulunuyor.

Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi endeksi yüzde 0.2 yükselirken lokomotif hisseler artıya geçmek için çabalıyor.

Avrupa borsaları, geçen haftayı merkez bankalarının para politikasını kademeli olarak sıkılaştıracağı endişesiyle gördüğü dip seviyelerden gelen alımlarla iki aydan uzun bir sürenin en keskin yükselişiyle kapatmıştı.

İkinci çeyrek bilanço dönemi cuma günü ABD'li bankalar Citigroup ve JPMorgan ile başladı.

Thomson Reuters I/B/E/S verilerine göre analistler, Avrupalı şirketlerin net kârının ikinci çeyrekte geçen yıla kıyasla yüzde 9, ABD'li şirketlerin kârının ise yüzde 8 artmasını bekliyor.

Kuzey Avrupalı bazı şirketlerden gelen bilançoları sonrası hisse bazlı bazı hareketler ortaya çıktı. Beklentilerin üzerinde ilk yarı sonucu açıklayan ve yıl sonu kâr marjı hedeflerini yükselten Telenor'un hisseleri yüzde 7'den fazla yükseldi.

Aynı şekilde, İngiliz mühendislik şirketi Weir Group petrol ve doğalgaz birimleri için hedeflerini yükselttikten sonra yüzde 6.4 prim yaptı.

İsveç tıbbi teknoloji şirketi Getinge ise ikinci çeyrek ana faaliyet kârının tahminlerin gerisinde kalmasının ardından yaklaşık yüzde 7 düştü.