Bank Asya hisseleri yükselişe geçti

Seçim sonuçlarının ardından, gözaltı pazarında işlem gören Bank Asya hisseleri yüzde 10.75 yükselişle 1.03 lira olan tavan fiyattan açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Seçim sonuçlarının AK Parti'nin tek parti iktidarının bitmesini göstermesi ve yeni hükümet sürecine ilişkin belirsizlikle endekste gözlenen sert düşüşe karşılık, gözaltı pazarında işlem gören Bank Asya hisseleri yüzde 10.75 yükselişle 1.03 lira olan tavan fiyattan açıldı.

BIST-100 endeksi ise yüzde ikinci seans açılışta yüzde 6 düşüşle hareket ediyor.

Koza Altın hisseleri de yükselişte

Endekste ayrıca Koza Altın hisseleri de ikinci seansta yükselişini sürdürüyor. Hisseler ikinci seans açılışının ardından yüzde 10.69 primle 29 liradan, Koza Madencilik yüzde 14.47 primle 2.61 liradan, İpek Doğal Enerji yüzde 12.95 primle olan 3.14 liradan işlem görüyor.

Sahip olduğu medya organlarında, hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle bazı yaptırımlara maruz kaldığı algısının hakim olduğu Doğan grubu hisseleri ise ilk seanstaki sert yükselişin ardından daha sakin bir seyir izliyor.

Doğan Holding hisseleri yatay hareket ederken; Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 1.4 primle, Doğan Gazetecilik ise ilk seanstaki kazançlarını geri vererek yüzde 4 civarı düşüşle hareket ediyor.

Türkiye genelinde oyların tamamı sayılırken; resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 40.9, HDP'nin oy oranı ise yüzde 13.1 olarak gerçekleşti. CHP'nin oy oranı yüzde 25, MHP'nin yüzde 16.3 oldu. Bu sonuçlara göre AK Parti'nin sandalye sayısı 158 olurken, CHP 132, MHP 80, HDP ise 80 sandalye kazandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir