Bank Asya yine 'tavan'

Olağan dışı fiyat hareketleri nedeniyle işlem sırası sabah kapatılan Bank Asya hisseleri, işleme açıldıktan sonra yine 'tavan' oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Qatar Islamic Bank (QIB) ile ortaklık görüşmesi açıklamasının ardından son üç gündür tavan seviyelerden hareket eden ve bu sabah 'olağandışı fiyat-miktar hareketleri' nedeniyle işlem sırası durdurulan Bank Asya hisseleri tekrar işleme açılmasının ardından yüzde 8.13 primle tavan seviyesine yükseldi.

QIB ile stratejik ortaklık kurulması için görüşmelere başladığını açıklayan Bank Asya'nın hisseleri bugün de tavan seviyesinden işlem görürken, hissenin son dört günlük performansı ise yüzde 66.4'ü geçti.

Borsa İstanbul, Bank Asya'nın işlem sırasının, payın piyasasında meydana gelen olağandışı fiyat-miktar hareketleri nedeniyle Borsa İstanbul Otomatik Seans Durdurma Sistemi tarafından 0951'e kadar durdurulduğunu açıklamıştı.

Hisse saat 1025 itibariyle yüzde 8.13 primle 1.73 liradan işlem görüyor.

Bank Asya, 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk iddiaları operasyonunun ardından hükümet ve Gülen cemaati arasındaki gerilimde cemaate yakın banka olarak değerlendirilmiş ve bankadan ciddi mevduat çıkışı olduğu iddia edilmişti. Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz da, bu süreçte bankadan bazı kurumsal firmaların da dahil olduğu bir mevduat çıkışı olduğunu, ancak çıkışın yarısından fazla da giriş olduğunu açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından Bank Asya sermayesini nakit yüzde 33 artışla 1.2 milyar liraya çıkarma, iştiraki A101'deki yüzde 18 payını 298 milyon liraya satma kararı aldığını duyurmuştu.