Bank Asya'da hedef 200 bin KOBİ

Bahar Kampanyası ile daha önce kendileri ile çalışmamış yeni bir müşteri kitlesi ile tanıştıklarını söyleyen Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, kampanya kapsamında 1.4 milyar TL'lik kaynak sağladıklarını anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Bank Asya bu yılsonuna kadar 170 bin olan KOBİ müşteri portföyünü 200 bine çıkartmayı hedefliyor. Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, sadece KOBİ Bahar Kampanyası ile 2 aylık bir dönemde 1.4 milyar TL kaynak sağladıklarını anlattı.
Bank Asya Genel Müdür Yardımcısı Murat Demir, mart ayının sonunda başladıkları "KOBİ Bahar Günleri" kampanyasının 31 Mayıs'ta sona erdiğini kaydederek "KOBİ Bahar Kampanyası ile, Bank Asya ile hiç tanışmamış 640 KOBİ müşterisine ulaştık" dedi. Demir, şu ana kadar aldıkları mesafenin kendilerine yıl sonu hedeflerine rahatlıkla ulaşılacağını gösterdiği mesajını da vererek "KOBİ'lerimizin kampanyamıza ilgisi yüksek oldu. Kampanya ile yaklaşık 1.4 milyar TL civarında ekonomimize katkı sağlanmıştır" diye konuştu.

2013 hedefi yüzde 90'lık büyüme

Murat Demir, sektörün ortalama yüzde 18 büyüme öngördüğü 2013 yılında, Bank Asya olarak KOBİ bankacılığı alanında önlerine yüzde 90 büyüme hedefi koyduklarını kaydetti. Demir, "Mayıs ayı sonu itibariyle Bank Asya KOBİ segmentindeki firmalara yönelik 2.4 milyar TL'lik bir plasman sağlamış ve bu alanda 2013 yılında KOBİ tarafında ne kadar aktif olacağının sinyallerini vermiştir. 2013 yılı tıpkı bir önceki yılda olduğu gibi KOBİ segmentinde büyüme stratejilerinin uygulanacağı bir yıl olacaktır. 2.1 milyar TL seviyesinde olan anapara nakdi kredi riskimizi, 2013 yılı sonunda 4 milyar TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu da, yüzde 90'lık bir büyümeye tekabül etmektedir. Bu hedefe ulaşabilmenin yolu da 5.5 milyar TL dolayında bir plasmandan geçiyor" dedi.
Murat Demir ayrıca kredi ve diğer bankacılık hizmetlerinin yanı sıra KOBİ'lere sundukları diğer hizmetler hakkında da şu bilgileri verdi: "Asyaasist ve Asyaasist Platinum Card'a ilave olarak Teşvik Takip Kart'ı çıkardık. Bu kartla işletmeler; il, bölge ve sektör bazında faydalanabileceği tüm teşvik ve destekleri öğrenebilmekte, bu konulardaki güncel haberleri ve gelişimleri takip edebilmekte ve de faaliyetlerini maliyet avantajı sağlayarak gerçekleştirme fırsatına kavuşmaktadır. Tüm bu hizmetlerin yanında Teşvik Takip Kart ile KOBİ'lere; hukuki, mali, dış ticaret, insan kaynakları danışmanlık hizmetleri, tıbbi yardım, seyahat yardımı, işyeri yardım hizmetleri, araç ve nakil yardımı, sosyal yardım gibi destekler de sunulmaktadır."

Yeni finansman paketleri yolda

[PAGE]

 

Yeni finansman paketleri yolda

Murat Demir, 8 ayrı finansman paketiyle KOBİ'lere destek sağladıklarını aktardı ve "2013 yılında işyeri arsa alım, leasing ve dış ticaretin finansmanına yönelik kullanıcılara fiyat ve vade konusunda ciddi avantajlar sağlayacak finansman paketleri çıkaracağız" açıklamasında bulundu.
KOBİ segmentinde farkındalık yaratmak istediklerini aktaran Demir, şöyle devam etti: "Kredi ürünleri ya da sigorta, kredi kartı vs gibi ürünler bankalarca yaygın olan sunulan hizmetler arasındadır. Biz, diğer bankalardan farklı olarak KOBİ'lerin danışman bankası, büyümeyi kendisine ilke edinenlerin tercih ettiği ilk bankalar arasında yer almayı hedefliyoruz. Daha fazla etki alanına sahip olmak isteyen KOBİ'lere yönelik olarak bankamızda sektörel finansman paketleri hazırladık. Bu finansman paketleri ile birlikte dönemselliğin etkili olduğu sektörlere ödemesiz dönem geçilmesi ve uygun vadeler, çeşitli paketler dahilinde bankacılık hizmetleri ürünlerinde masraf indirimi gibi. özellikleri olan destekler sağlanmaktadır. Finansal paketlerimiz dışında dış ticaret konusunda yardım, yönlendirme ve bilgilendirme isteyen, müşterimiz olsun ya da olmasın herkese açık olan dış ticaret destek hattı ile hedef kitlemiz olan KOBİ'lere dış ticaret desteği veriyor ve büyüyen dış ticaret hacminden KOBİ'lerin daha fazla pay almalarını hedefliyoruz."