Banka hisseleri yükselişi devam ettirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Rekabet Kurulu'nun bankalara verdiği cezadan sonraki ilk işlem gününde performansı merakla beklenen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören banka hisseleri ilk seansta yüzde 0,41 oranında değer kazandı.

Geçtiğimiz hafta ortalama yüzde 5,85 oranında yükseliş kaydetse de getirisi holding endeksinin altında kalan bankacılık endeksi, özellikle haftanın son işlem günündeki yüzde 2,94'lük yükselişle dikkati çekmişti.

Cuma günü İMKB'nin kapanışının ardından açıklanan Rekabet Kurulu kararı, bazı analistler tarafından cezanın beklentilerin alt sınırında olması nedeniyle hisse performansına nötr etki edeceği şeklinde değerlendirilmişti.

Bugün beklentiler paralelinde güne dengeli ve yatay başlayan banka hisseleri ilk seansta ortalama yüzde 0,41 ile İMKB 100 endeksinin üzerinde değer kazanırken, üç banka hissesinin ise ilk seansı değer kaybıyla tamamladığı görüldü. Değer kaybeden banka hisseleri sırasıyla yüzde 0,90 ile Denizbank, yüzde 0,73 ile Yapı Kredi Bankası ve yüzde 0,34 ile Vakıfbank olurken, en fazla değer kazanan banka hisseleri ise sırasıyla yüzde 3,36 ile Alternatifbank, yüzde 0,96 ile Türk Ekonomi Bankası ve yüzde 0,95 ile Tekstilbank oldu.

Rekabet Kurulu, hakkında soruşturma yürüttüğü 12 bankaya cuma akşamı, mevduat, kredi ve kredi kartı hizmetleri alanında Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ''Rekabeti sınırlayıcı anlaşma uyumlu eylem ve kararlar'' maddesini ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 1 milyar 116 milyon 957 bin 468,76 lira ceza verdiğini açıklamıştı.