Bankalar GLP'den 63 milyar TL kullandı

Bankalar geç likidite imkanından yaklaşık 63 milyar TL kullanım yaptı, fonlama maliyeti yüzde 10.34 ile 2012 ortasından itibaren en yüksekte kalmayı sürdürdü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bankalar TCMB'nin yüzde 11 faiz ile sağlanan geç likidite imkanından bugün yaklaşık 63 milyar TL kullanım yaparken, bankacıların yaptığı hesaplamaya göre ortalama fonlama maliyeti yüzde 10.34 ile 2012 ortasından beri en yüksekte kalmayı sürdürdü.

TCMB'nin ortalama fonlama maliyeti dün ilk kez yüzde 10.30'u aşarak 5 yılın zirvesini görmüştü.

TCMB verilerine göre, ortalama fonlama maliyeti Cuma günü yüzde 10.27 seviyesindeydi. Dün de maliyet yüzde 10.31 oldu. Böylece Ocak ayı ortasında yüzde 8.3 civarında olan ortalama fonlama maliyetinde 2 haftada yaşanan yükseliş 2 puanı aşmış oldu.

Bugün haftalık vadede miktar yöntemiyle dönüşü bulunmayan TCMB, yine haftalık vadede repo ihalesi açmazken; bankalar, Bankalararası Para Piyasası'nda yaklaşık 10.2 milyar TL'lik
fonlama sağladı. TCMB bugün 25 milyar TL'lik dönüşüne karşılık BIST kotasyon yoluyla 28 milyar TL verdi.

TCMB'nin geçen hafta PPK kararının ardından piyasada oluşacak faiz oranının hergün günlük likidite adımlarıyla belirlemesi nedeniyle TCMB adımları piyasalar tarafından yakından izleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir
GLP